¨

Cykelstier nu – borgere og politikere går sammen i ny aktionsgruppe

Mange i Vordingborg Kommune ønsker sig cykelstier i stedet for kampagner, der opfordrer til at tage hensyn til cyklister på kørebanen. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Der skal sættes turbo på processen for at få bedre cykelstier på Sydsjælland, hvis man vil undgå alvorlige uheld, mener medlemmer af ny arbejdsgruppe.

De to strækninger - fra De hvide sten på Kostervej til Stege og fra Langbæk til Gl. Kalvehave er livsfarlige for cyklister, hvis man spørger lokalpolitikere og borgere i området.

Det er i absolut sidste øjeblik, inden der sker en alvorlig ulykke

Michael Larsen (R), Teknikudvalgsformand i Vordingborg Kommune

- Det er i absolut sidste øjeblik, inden der sker en alvorlig ulykke. Vi bliver simpelthen nødt til at samle alle gode kræfter og sat turbo på udviklingen, fortæller teknikudvalgsformand i Vordingborg Kommune, Michael Larsen (R) til TV2 ØST.  

Tegningerne til cykelstierne mellem De hvide sten ved Kostervej og Stege er klar, men godkendelsen fra folketingspolitikerne mangler, inden projektet kan iværksættes.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Der er kommet mere trafik på strækningerne, som også benyttes af cykelturister og skolebørn. 

Manglende cykelstier har længe været et problem

Torsdag inviterede Kalvehave Lokalråd til møde. Her blev det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal lægge ekstra pres på politikerne i folketinget, så en beslutning om cykelstierne kan blive truffet.

Cykelstierne har været på folks læber i mange år, men i takt med en stigende færden på strækningerne, skal der lægges ekstra pres på netop nu, mener Michael Larsen.  

- Vi kan se, vi får flere og flere cykelturister, og på dele af strækningen er der sket det, at det er gået hen og blevet skolevej.

Arbejdsgruppen på fire – to fra Møn og to fra Sydsjælland - består af Teknikudvalgsformand i Vordingborg Kommune, Michael Larsen (R), Jan Hansen (freelancer Ugebladet for Møn), Rasmus Oxfeldt Larsen (S) og Per Antonsen fra Kalvehave Lokalråd.

Fælles opbakning

Til mødet blev det desuden besluttet at oprette Facebookgruppen – Flere Cykelstier NU – som Krista Steffensen fra Stege Lokalforum har sørget for.

Facebookgruppen er en appel til borgene om at stå sammen om projektet og få lagt så meget pres på politikerne som muligt.

- Med Facebookgruppen vil vi gerne samle så mange gode kræfter som muligt, og vi må erkende, at Facebook er et rigtig godt sted at gøre det, fortæller Michael Larsen og tilføjer:

- Alle til mødet i går bakker fuldstændig op, og det tror jeg faktisk alle i Vordingborg Kommune gør. Alle kan se, at det er fuldstændig tosset.

Kære initiativtagere (Kalvehave Lokalråd) og deltagere i møde om cykelstier langs statsveje i Vordingborg Kommune, -...

Slået op af Flere Cykelstier NUOnsdag den 5. august 2020

 

Til mødet var opbakningen stor, og alle sejl bliver sat ind for at få trumfet cykelstierne igennem hurtigst muligt.

Fra det øjeblik folketingspolitikerne trykker på knappen, forventer man, at der går tre år, før de nye cykelstier står klar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App