Cykelbaner skal sætte fart på turismen

Dæmningen, der forbinder Møn og Bogø, får snart cykelbaner. Det skal komme cykelturisterne til gode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cykelbaner langs den smalle dæmning skal snart gøre livet lettere for cyklisterne. Indtil videre har strækningen nemlig lokalt været kendt for at være usikker for dem på to hjul. Og da strækningen samtidig er populær for cykelturister, har kommunen nu besluttet at gøre noget ved problemet.

Omkring halvanden million skal bruges til at lave rabatten om til såkaldte cykelbaner. Det betyder, at rabatten bliver gravet op og der vil blive asfalteret på strækningen.

Der er ikke tale om egentlig cykelstier, da banerne kun bliver omkring 80 centimeter brede.

- Det har været det muliges kunst. Men på grund af utrygheden blandt cyklisterne derude har teknik- og miljøudvalget valgt at bruge pengene på at omdanne rabatten, siger Torben Kelms Danielsen fra Trafik og Park i Vordingborg Kommune.

Pengene er blevet til overs fra kommunens cykelstiprojekt på Møn.

Udsigten til cykelbaner glæder også Idas Venner. Ida er den færge, der sejler fra netop Bogø og videre til Stubbekøbing.  Her håber de på, at banerne vil betyde flere turister på overfarten.

- Det er rigtig dejligt. Vi har i årevis forsøgt at få gjort noget ved situationen, og det her er en udmærket ordning, som vi tror på, siger Erik Büchert, der er formand for foreningen.