Coronapenge til fornøjelser: Smil og latter hos ældre på tur i Knuthenborg Safaripark

Beboerne på Fanefjord plejecenter har mandag været i Knuthenborg Safaripark for nogle af de penge, som de fik i forbindelse med coronanedlukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- I kan se puklerne hænger på nogen af dem. Det kender vi kvinder godt, vi har dem bare ikke på ryggen.

Tonen bliver sat af dagens chauffør Ulla, der fragter 21 beboere og 10 fra personalet på Fanefjord Plejecenter gennem Knuthenborg Safaripark.

Pengene, der skal bruges til fornøjelser under coronanedlukningen, er leveret af regeringen.

- Vi kører rundt i Knuthenborg, fordi vi har fået nogen coronapenge fra staten, som skal forsøde de ældres tilværelse oven på den her lange periode med covid-19, fortæller bevægelsesagent på Fanefjord Plejecenter Tine Laulund.

Plejecentret på Møn brugte en del af pengene på en sommerfest med livemusik, pølsevogn og isvafler og har brugt resten på udflugten mandag.   

20 år siden sidst  

Det er længe siden nogle af beboerne har besøgt Knuthenborg. For Åse Sahl Østergaard og hendes mand er det 20 år siden, at de sidst har besøgt parken.  

quote Det er virkelig spændende at besøge parken igen

Åse Sahl Østergaard beboer på Fanefjord plejecenter

- Det er 20 år siden. Jeg husker ikke så meget. Jeg synes, det hele er lavet om. Det er virkelig spændende at besøge parken igen. Der er mange dyr, og parken er flot, fortæller beboer på plejecentret Åse Sahl Østergaard.  

Turen er skræddersyet til beboerne. Det er ikke så mange ind- og udstigninger af bussen så både kørestolsbrugerne og de dårligt gående kunne alle tage del i oplevelsen.

Artiklen forsætter under billedet.

Kamelerne gav anledning til et godt grin. 
Kamelerne gav anledning til et godt grin.  Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Klokken 09:30 tog beboerne afsted og så på alle parkens dyr indtil klokken 11:30, hvor frokosten med efterfølgende kaffe og kage stod klar.

En eftertragtet chauffør

- Vi kører ind på savannen igen. Til venstre er næsehornene, nogen ordentlige krabater, fortæller dagens chauffør Ulla.

Ulla sidder bag rattet i bussen og dirigerer beboernes hoveder til højre, til venstre, fremad og bagud, alt imens hun fletter en kæk bemærkning ind til stor glæde for beboere og personale.

Artiklen forsætter under billedet.

Ulla guidede de ældre rundt i parken
Ulla guidede de ældre rundt i parken

- Ulla er vores yndlingschauffør, som altid fyrer en vittighed afsted. Hun er meget underholdende og eftertragtet, fortæller Tine Laulund.

Udover hendes underholdende indskydelser synes beboerne også, at hun er rigtig god til sit arbejde.

- Hun er fin, der er ikke noget der. Hun kender området godt og snakker hele tiden. Hun er god til at fortælle, siger Åse Sahl Østergaard.