Christian hyldes - sang om autisme går verden rundt

Christian Nielsens sang om autisme er nået vidt og bredt. Den har vundet flere priser, og nu er sangeren blevet hyldet på stor konference for autisme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Jeg er et ganske særligt væsen".

Det er titlen på Christian Nielsen fra Vordingborgs sang. Han har autisme, og det er netop det, hans sang handler om.

quote Der var rigtig mange mennesker, der klappede af mig. Det synes jeg var spændende

Christian Nielsen

Man må sige, at Christian Nielsens autismesang, som blev til i 2019, er blevet modtaget godt. Den er blevet spillet i flere lande og kan også tælle flere internationale priser fra blandt andet Italien, Indien, Kina og USA, hvor den senest i går vandt den en fanpris i Californien i USA.

Den succes skulle anerkendes. Derfor blev den 44-årige sangskriver fornyeligt kaldt på scenen på SIKON, der er en af Europas største konferencer om autisme.

- Der var rigtig mange mennesker, der klappede af mig. Det synes jeg var spændende, for det var næsten et forstadie til det, der måske kunne komme, siger han.

Christian Nielsen blev hyldet på den store konference om autisme, SIKON.
Christian Nielsen blev hyldet på den store konference om autisme, SIKON. Foto: Citizen Dane

Skal få folk til at forstå autisme

Lokalt har sangen også givet genlyd. For bare en uge siden fik han et skulderklap, da han var en almindelig tur på tanken - og det passer ham fint, han indtager gerne rollen som forbillede.

- Der var en på parkeringspladsen nede ved tanken, der sagde, at han ikke kendte mig, men han havde hørt min sang og synes, at det bare var fantastisk, siger han og tilføjer:

- Det viser jo også, at man på en eller anden måde ikke er så langt fra alle andre, at man virkelig kan gøre noget, hvis man virkelig kan gøre noget, hvis man vil.

Sangen og musikvideoen dertil, tager udgangspunkt i Christian Nielsen store kærlighed til naturen. Og selvom Christian Nielsen synes, det er dejligt at blive både anerkendt og genkent, så er formålet og sangens hovedbudskab er dog noget andet:

- Det er, at man måske bedre kan forstå, hvordan autister tænker i forhold til interesser og meninger, mål og sådan nogle ting, siger Christian Nielsen.

Sangen er instrueret af Marcus Mandal fra produktionsselskabet Citizen Dane. Du kan høre den prisvindende sang her: