Chefanklager: Ærgerligt, at vi får rejst forkert tiltale

Det er ærgerligt, at vi i starten får rejst en forkert tiltale, lyder det fra chefanklageren. Nu har de rejst tiltale mod Rikke Louise Andersen igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun blev tiltalt ud fra en forkert paragraf. 

Derfor blev Rikke Louise Andersen frifundet. Men nu har Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rejst en ny tiltale mod Rikke Louise Andersen, som tog et fotografi af en butiks overvågningsvideo af en blotter. Et fotografi, som hun efterfølgende offentliggjorde på Facebook. 

- Det gør vi for at slå fast med syvtommersøm, at man simpelthen ikke som privatperson må lægge billeder fra overvågningskameraer af gerningsmænd på internettet, siger Henriette Rosenborg Larsen, chefanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

- Vi ønsker simpelthen ikke, at der bliver sendt det her forkerte signal. Vi lever i et retssamfund, hvor vi alle er beskyttet af de samme regler, og det gælder jo dig og mig - og også en formodet gerningsmand. 

- Vi er en lærende organisation

Chefanklageren er også ærgerlig over, at de fik tiltalt Rikke Louise Andersen ud fra den forkerte paragraf i først omgang.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi i starten får rejst en forkert tiltale. Det skal jeg jo være den første til at beklage. Nu er det sådan, at der er mulighed for i dansk retspraksis at rejse sagen igen. Og det er det, vi gør. Vi vil gerne rette op på den her fejl og dermed også vise befolkningne, hvad der er den rigtige ageren på internettet, siger Henriette Rosenborg Larsen.  

- Gudskelov er vi en lærende organisation, som tager ved lære, og vi har selvfølgelig drøftet det med statsadvokaten og datatilsynet.