Butiksejer frygter lukning med fast bro

Det kan komme til at koste Masnedø Marinecenter livet, at Masnedsundbroen skal ændres, så den længere ikke kan åbne. Det frygter marinecenterets ejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er med gru, at Helmer Lund ser på fremtiden for hans marinecenter. Med planerne om at gøre Masnedøbroen fast frygter han nemlig, at Masnedø Marinecenter kommer til at dreje nøglen om. Det skriver Sjællandske.

- Vi må sadle om. Vi vil i hvert fald blive halveret i omsætning, fordi der slet ikke vil komem det samme antal kunder som tidligere, nu når de ikke kan sejle under broen. Folk vil sige, at man bare kan sejle ind den anden vej fra, men først og fremmest er der ikke dybt nok, og hvem gider egentlig en så stor omvej for at komme ind til marinecentret, siger Helmer Lund, der er direktør på stedet.

Kommune ville have fast bro

Det er hele ombygningen af jernbanenettet i forbindelse med Femern-projektet, der har fået Masnedøbroen på politikernes bord. Fremtiden kommer til at byde på mere godstransport over broen, og selv om Banedanmark havde andre forslag, lød det fra Vordingborg Kommune, at det ville medføre omfattende støjgener, hvis ikke broen blev gjort fast.

Helmer Lund føler, at beslutningen er truffet hen over hovedet på ham, og han har nu planer om at tage sagen helt til tops og i sidste ende EU, hvis det bliver nødvendigt.