¨

Butikscenter et skridt nærmere i Vordingborg

Foto: TV ØST

Butikkerne i Vordingborg kan om få år få konkurrence fra et nyt butikscenter i byen. Det skaber glæde blandt nogle borgere - og bekymring blandt andre.

Politikerne i Vordingborg er på udkig efter investorer og byggevirksomheder, der kan se fordelen ved et butikscenter i byen.

Henvendelse fra investor

Planen er, at det skal bygges, der hvor Kvickly og rådhuset ligger i dag og både huse butikker, rådhusadministration og måske et bibliotek.

- Det er en drøm lige i øjeblikket, men det er en drøm, som har realitet i det, at vi har fået en henvendelse fra en som kunne være interesseret i at investere i et bycenter i Vordingborg, siger byens borgmester, Henrik Holmer (Soc.dem.).

Uenighed om center

I dag må borgerne handle i butikker i byens gågade, og her møder byggeplanerne både opbakning og skepsis:

- Jeg er bange for, at hvis der kommer et storcenter, så vil det gå ud over butikkerne i gågaden, for i et butikscenter vil der komme mange kædebutikker, som vil tage salg fra os, siger Lonnie Jørgensen, som er indehaver af tøjbutikken Succes i Algade.

Omvendt er nogle af de unge i byen glade for udsigten til et butikscenter:

- Der er virkelig dødt her i byen, men hvis der kommer et storcenter oppe ved Kvickly, så kommer folk jo også igennem byen på et eller andet tidspunkt, så jeg tror ikke, der bliver helt øde, siger Michelle Cebolinho fra Vordingborg.

Center kan give mere handel

Borgmester Henrik Holmer tror også, at et butikscenter vil gå ud over nogle af butikkerne i Algade. Til gengæld vil der smalet set komme mere handel i byen, siger han.

- Vi har bedt Institut for Centerplanlægning om at hjælpe os med at se, om det vil give mere handel i Vordingborg by og Vordingborg Kommune total set, og det er det, det viser sig med de undersøgelser, de har lavet, siger Henrik Holmer og fortsætter:

- Og dem vi primært vil stjæle kunder fra er Næstved Storcenter og Nykøbing Falster.

02:21 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App