Butikker kritiserer handelsforening

Forretningsdrivende mener, der skal længere åbningstider til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Butikkernes åbningstider er blevet noget af et diskussionsemne i Vordingborg.

Nogle forretningsdrivende mener, at flere timer i butikken er vejen frem, mens andre frygter for længere arbejdstider.

For Mette Pedersen, der er indehaver af Kaffebønnen, er der slet ikke tvivl om, at udvidede åbningstider er det rigtige.

Som medlem af Vordingborg Handelsforening burde hun ellers følge de dikterede åbningstider, men dem er hun stærkt utilfreds med.

-       Jeg kan ikke følge noget, som ikke gavner min forretning og det gør handelsforeningens åbningstider ikke, fortæller Mette Pedersen til TV 2 ØST.

Hos Kaffebønnen bliver der åbnet tidligere og lukket senere end i resten af byen.

-       Vi ligger lidt i udkantsdanmark, hvor der ikke er så forfærdeligt mange job og vi har en masse pendlere, som vi er nødt til at tilgodese, siger Mette Pedersen.

Hos Vordingborg Handelsforening ønsker man i dag ikke at kommentere på kritikken. Talskvinden fortæller dog, at hun ikke vil diskutere interne problemer i medierne.

Hos Din Tøjmand på gågaden åbner de tidligere end resten af byen hver eneste dag. De ønsker ikke at være medlem af Handelsforeningen, men de tror på, at foreningen skal gå i front og skabe fælles åbningstider, som alle vil være med på.

-       Det er utroværdigt, at der står vi har åbent til klokken 20 og så er halvdelen af butikkerne lukket. Det er vigtigt, at være enige, så folk ved, hvornår de kan handle, fortæller medindehaver Ken Jensen.

Hos Mette Pedersen i Kaffebønnen er man ikke i tvivl om, at længere åbningstider er vejen frem. Hun har blandt andet oplevet en større omsætning.