Buschauffør løj om knivtrusler - nu er han dømt for falsk anklage

En løgn om knivtrusler i en tom bus har nu sikret buschaufføren en straf for falsk anmeldelse og har kostet ham sit job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

10 dages betinget fængsel og en fyreseddel. Det er, hvad en buschauffør på en rute mellem Vordingborg og Stege fik ud af en falsk anmeldelse om knivtrusler.

Det skriver Sjællandske.

Buschaufføren blev lørdag dømt ved en tilståelsessag ved Retten i Nykøbing Falster,

Anmeldelsen kom i 2018, hvor manden ringede til alarmcentralen for at anmelde tre udenlandske mænd, der angiveligt havde truet ham med en kniv for at køre med bussen uden at betale. Han gentog forklaringen overfor de politifolk, der hastede til stedet – men forklaringen blev senere skudt ned, da bussens overvågningskamera viste en helt tom bus og en udramatisk køretur mellem Vordingborg og Stege.

Ifølge Sjællandske forklarede chaufføren i retten, at han tidligere har opfundet historier, og har været tilknyttet en psykolog af samme årsag.

Politi efterlyste gerningsmænd

Efter episoden efterlyste politiet tre udenlandske mænd på mellem 20 og 35 år. De skulle være høje, veltrænede og udstyret med militærfrisure og sort Adidas-tøj.

Trods de detaljerede beskrivelser af gerningsmændene, viste forklaringerne at være frit opfundne af chaufføren.

De ting i mandens forklaring, som ikke hang helt sammen, blev forklaret med, at manden var chokeret.

Da politiet fik adgang til overvågningsvideoen stod det dog klart, at hændelserne ikke havde fundet sted. Halvanden måned senere blev sagen vendt om, da buschaufføren blev sigtet for at have indgivet falsk forklaring. Forholdet kan udløse op til seks måneders fængsel.

Foruden at blive dømt for forholdet har buschaufføren efterfølgende mistet sit job som følge af sagen.