¨

Bus med børnehavebørn i brand: Motorvej lukket

Foto: TV ØST

En brand i en bus lukkede tirsdag eftermiddag trafikken på Sydmotorvejen i timevis. Ingen kom til ved branden, der skabte store problemer for trafikken.

Kraftig røgudvikling i en bus lukkede tirsdag eftermiddag for trafikken på Sydmotorvejen i nordgående retning mellem Udby og Bårse.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Meldingen om branden kom klokken 15.46, og bussen udbrændte i løbet af kort tid. Oprydningsarbejdet betød dog, at motorvejen var lukket i omkring seks timer.

Motorvejen åbnede kortvarigt efter halvanden time, så bilisterne, der var fanget i køen på stedet kunne komme væk - men motorvejen lukkede straks igen.

- Der venter et større oprydningsarbejde på stedet, hvor mellem 600 og 800 liter lækket dieselolie skal fjernes fra stedet, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

25 børnehavebørn ventede på mark

Der var 25 børnehavebørn mellem tre og fem år samt seks voksne i bussen, da den brød i brand. De går i en børnehave på Østerbro i København.

- Der blev slået alarm, da der kom røg fra en hattehylde i bussen. Chaufføren holdt derfor ind til siden og evakuerede børn og voksne. De var derfor i sikkerhed på en mark, da branden for alvor brød ud, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST. 

Børnene blev i løbet af en times tid hentet af en anden bus og kørt hjem.

03:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App