Brugerne deler minder om Storstrømsbroen

Det strømmer ind med minder om Storstrømsbroen, der fylder 80 år. Du kan også dele dine minder med TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag den 26. september er det præcis 80 år siden, at Storstrømsbroen åbnede for trafik. Det skete i 1937, og indtil åbningen af Farøbroerne i 1985 var broen den eneste faste forbindelse mellem Sjælland og Falster.

I forbindelse med fødselsdagen afholder menighedsrådet i Nordvestfalster Pastorat og Orehoved og omegns Beboerforening et stort arrangement for at fejre broen.

Det har fået minderne om broen til at strømme ind på TV ØSTs egen Facebookside. Du kan læse flere af minderne herunder og selv dele dine minder om den historiske bro.

Bliver udskiftet i 2022

Med tiden blev broen med sit ene jernbanespor og smalle vejbane for trang. I 1985 aflastede Farøbroen for biltrafikken, og siden overtog storebæltsforbindelsen de mange godstog til Tyskland.

Men i 2010 blev der indført sejlforbud under dele af broen, fordi der faldt beton ned fra vejbanen, og året efter betød revner i stålkonstruktionen, at togtrafikken blev indstillet i en længere periode.

I dag er det besluttet at bygge en ny Storstrømsbro med dobbelt jernbanespor. Planen er at den åbner for biler i 2022 og for togtrafik i 2023. Derefter bliver dagens fødselar revet ned.

Du kan dele dine minder med under videoen på TV ØSTs Facebookside: