Brandfolk måtte tænke kreativt: Vandværk var ved at løbe tør for vand

Brandvæsnet kom på ekstra arbejde for at skaffe vand til en større gårdbrand på Møn, fordi der ikke var vand nok på det lokale vandværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag eftermiddag rykkede Midt- og Sydsjællands Brand & Redning ud til en større gårdbrand i Borre på Møn.

Her var der gået ild i en lade med halm, og flammerne havde spredt sig et naturskel med poppeltræer, der stod ved siden af laden. 

Men det viste sig hurtigt, at det ikke var helt ligetil at få fat i de vandmængder, der skulle til for at slukke branden.

- Vi kontakter Borre Vandværk, men her var meldingen, at de i forvejen var meget pressede, så vi kunne ikke tage vandet derfra, siger Knud Erik Døssing, der er indsatsleder Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og fortsætter:

- Det er første gang, vi oplever det.

Assistance fra Beredskabsstyrelsen

Derfor tilkalder indsatslederen assistance fra Beredskabsstyrelsen i Næstved, der sender to befalingsmænd og syv værnepligtige afsted med en masse udstyr.

 - Vi er blevet rekvireret med en redningskran, en vandtankvogn, en højtrykskompressor og to 10.000 liters kar til at hælde vand op i, lyder det fra vagthavende i beredskabsstyrelsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Laden med halm, hvor branden opstod, er stort set udbrændt.
Laden med halm, hvor branden opstod, er stort set udbrændt.
Foto: Per Rasmussen

Vandet til brandslukningen må de i stedet hente fra en grusgrav med en sø i Stege.

Derfra bliver vandet fragtet fra søen i store tankvogne med plads til 16.000 liter og bliver fyldt over i nogle kar, der er blevet opstillet ved branden.

- Så er vi sikrer på, vi har vand nok, fastslår indsatslederen.

Slukningsarbejde tager mange timer

Brandvæsnet fik meldingen om branden kokken 15.12, men først omkring klokken 18 kunne det egentlige slukningsarbejde begynde. 

Ifølge indsatslederen kan der gå adskillige timer, før branden er helt slukket.

Der skulle ikke være fare for, at branden vil sprede sig til andre bygninger, og der er ingen personer, der er kommet til skade.