Brand på bosted opklaret - var ikke påsat

Branden onsdag på bostedet i Hårbølle, som kostede en person livet, opstod i en elinstallation omkring en stikkontakt, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke belæg for at antage, at der ligger en kriminel handling bag branden på bostedet i Hårbølle onsdag, som kostede en person livet.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

quote Der er dermed ikke belæg for at antage, at der ligger en kriminel handling bag

Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Onsdag besøgte politiets teknikere stedet på Hermodsvej, hvor de blev klogere på årsagen til branden.

- På baggrund af de undersøgelser, vi har foretaget sammen med Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, kan vi konkludere, at branden er opstået i elinstallationen omkring en stikkontakt i køkkenet, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen 

- Der er dermed ikke belæg for at antage, at der ligger en kriminel handling bag.

Stadig uvist, hvem den afdøde person er

Politi og brandvæsen blev alarmeret klokken 5.03 og har siden arbejdet på stedet med at slukke branden, men onsdag formiddag fandt brandvæsenet en person, der var afgået ved døden ved branden.

Politiet oplyser torsdag, at der ikke er nogen endelig identifikation af vedkommende, der mistede livet ved branden. De formoder dog stadig, at der er tale om en ansat på bostedet.

Læs også
En person omkommet i brand på bosted
Læs også
En person omkommet i brand på bosted

Onsdag blev der iværksat psykologiske støttetiltag for de berørte parter og de unge, der bor på stedet.

- Det her har berørt alle, der er været involveret. Men efter omstændighederne har de det godt, sagde vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen onsdag.

Opholdsstedet blev etableret i 2016 for at imødekomme et stigende behov for behandling af særdeles behandlingskrævende børn og unge.

Ifølge Landsorganisationen for Sociale Tilbud tager Kernen sig af børn og unge mellem 10 og 18 år. De har for eksempel udvist selvskadende adfærd, har psykiatriske lidelser eller har været udsat for omsorgssvigt.


Nyhedsoverblik