¨

Børnehaver og vuggestuer går glip af penge

Foto: TV ØST

Regeringens børnepulje tildeler kommunerne millioner til forbedring af dagtilbud. Men pengene drukner i kommunernes underskud.

Det er ikke alle kommuner, der bruger de penge, der er øremærket til børn, på børn.

Det fortæller DR Sjælland

Pengene går ikke til børnene

Ofte kommer de penge, der skulle gå til bedre kvalitet i børnehaver og vuggestuer hverken børn eller pædagoger til gavn. Det er situationen i både Lolland, Stevns og Slagelse. Det viser sig, at kommunerne slet ikke har brugt pengene fra regeringens børnepulje til formålet.

I Slagelse har kommunen fået 6,3 millioner kroner fra regeringens børnepulje, men kommunen har valgt at sparre mellem 10 og 13 millioner kroner på samme område. Til stor frustration for BUPL Midtsjællands formand Berta Langhoff Hansen

-          Jeg føler at vores medlemmer bliver snydt i forhold til, at vi igennem hele budgetfasen meget tidligt kunne se at Slagelse ikke ville udmønte deres andel af de 6,3 millioner til et reelt kvalitetsløft på dagtilbudsområdet, siger hun til DR Sjælland.

Skal gå til underskud

Men Slagelses socialdemokratiske borgmester Lis Tribler mener ikke, der har været andre muligheder, fordi kommunen har fået skåret mere end 100 millioner kroner i sit bloktilskud fra staten, så der skal sparres.

-          Derfor virker det som om, at først tager vi noget, og så giver vi noget, og samlet set så bliver det en ringere tildeling til området. Og det er jo virkeligheden, når kommunernes budgetter skal hænge sammen. Man kan jo sige, at i det øjeblik vi ikke havde fået de fem millioner, så havde forringelserne formegentlig været større, siger Lis Tribler til DR Sjælland.

Her går pengene til børnene

Odsherred, Holbæk, Sorø, Faxe og Guldborgsund bruger kun nogle af de tildelte penge på børnene. Mens Vordingborg, Næstved, Ringsted og Kalundborg har valgt at bruge alle deres tildelte penge på at øge kvaliteten i deres vuggestuer og børnehaver, fortæller DR Sjælland.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App