Børnefestival tiltrækker verdensstjerne: Det er kæmpe stort

Børnefestivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg har i årevis tiltrukket store danske navne. Men i år har de en verdensstjerne på plakaten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden september sidste år har Frank Villumsen, som er lederen bag Vilde Vulkaner, arbejdet på at få en aftale med en helt særlig kunstner i hus.

I fredags kunne de så offentliggøre årets største attraktion på Vilde Vulkaner, som er danmarks største børnefestival for de 7 til 14-årige.

I år har de en verdensstjerne på plakaten - nemlig bandet Lukas Graham. Det er noget af et scoop for festivalen, hvis man spørger Frank Villumsen, der har været leder for Vilde Vulkaner i snart 12 år.

- Det er vi rigtig glade for. Det er kæmpe stort. Lukas Graham er måske det største danske, internationale navn, der findes i øjeblikket, som vi har fået mulighed for at få fingrene i. Det er vi rigtig glade og stolte over, siger han.

Kæmpe store i udlandet

Lukas Forchammer og bandet gæster børnefestivalen til sommer, som herhjemme
er et stort navn på den danske musikscene.

Men bandet har også slået i gennem i USA med hittet 'Seven Years'. Hittet har blandt andet ligget i top tre på den amerikanske hitliste billboard hot 100.
Desuden har nummeret indløst tre nomineringer ved det amerikanske Grammy-show tilbage i 2017.

Selv er Frank Villumsen heller ikke i tvivl om, hvor store bandet er.

I 2015 gav Lukas Graham for første gang koncert på Vilde Vulkaner, inden de slog igennem i udlandet.
I 2015 gav Lukas Graham for første gang koncert på Vilde Vulkaner, inden de slog igennem i udlandet.

- Bandet har haft mere end 600 milloner streams på Spotify med nummeret 'Seven Years'. Så de er jo kendte - ikke bare kun nationalt, men også langt ud over grænserne, siger han tilfreds.

Det er endnu uvist, hvor mange koncerter Lukas Graham giver i Danmark til sommer. 
Men han gæster også Grøn Koncert og Sølund Musik Festival.

2. gang de gæster børnefestival

Det er ikke første gang Lukas Grahham besøger Vilde Vulkaner. I 2015 gav de også koncert, inden karrieren for alvor tog fart.

- Der kom han jo 14 dage, efter de havde udgivet The Blue Album. Der ved jeg, at de var noget overraskede over, at ungerne var i stand til at synge så meget med, som de gjorde på deres helt nye numre, siger Frank Villumsen.

Festivalen bliver afholdt fra 4. til 6. Juli, og festivalen er allerede udsolgt med godt 11.500 biletter.