Borgmuseum gøres klar til at modtage prestigefyldt samling

En kran på en stor lastbil løftede tirsdag en udstilling ud af Danmarks Borgcenter i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks Borgcenter i borgruinen i Vordingborg er ved at blive gjort klar til at modtage den prestigefyldte vikingesamling fra den engang største danske by, Hedeby.

Museet har lukket for vinteren, men slår til påske dørene op for den store samling ’Vikingernes Metropol’, der indeholder alle nævneværdige fund fra den vigtige vikingeby.

Først skal der dog gøres plads til de nye, store samlinger – og derfor havde museet tirsdag hyret en stor lastbil med kran, der simpelthen løftede en del af den eksisterende udstilling ud på en blokvogn, så der blev bedre plads til vikingernes gamle ejendele.

quote Vi er ved at flytte en sarkofag ud af museet. Den opmagasineres. Det går helt som det skal

Lars Hjorth, Smededesign

Stor betonkasse løftet ud

Udstillingsdelen var organiseret i en såkaldt sarkofag, en stor betonkasse, der bruges til at illustrere kampteknikker i middelalderen.

- Vi er ved at flytte en sarkofag ud af museet. Den opmagasineres. Det går helt som det skal, siger Lars Hjorth fra Smededesign, der tirsdag styrede den store lastbil.

Hedeby var den vigtigste danske by i vikingetiden. Med sin placering ved Dannevirke, hærvejen og forbindelse til floden Ejderen havde byen en ideel position til at drive handel.

Byen rummede også den første danske kirke, som blev bygget af munken Ansgar i år 848 på tilladelse af den danske - eller i hvert fald sønderjyske - konge Horik den gamle.