Borgmestre til kamp for ny Storstrømsbro

Borgmestrene fra Guldborgsund, Lolland og Vordingborg Kommuner er gået sammen om at råbe politikerne på Christiansborg op om nu Storstrømsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Find pengene - og stop kævleriet. Nu.

Omtrent sådan kan et fælles brev fra borgmestrene i Guldborgsund, Lolland og Vordingborg Kommuner genfortælles.

I et skarpt åbent brev opfordrer de tre borgmestre nu politikerne på Christiansborg til at komme i arbejdstøjet, og finde pengene til at bygge en ny bro over Storstrømmen til erstatning for den nuværende bro, der er pensionsmoden.

Går i flæsket på borgerlige partier

Brevet er i sig selv et skrapt angreb på Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der har nægtet overhovedet at forhandle om regeringens forslag til betaling af broen.

De fire partier kræver i stedet, at Storstrømsbroen bliver en del af Femern Bælt-forbindelsen – og det er totalt urealistisk, mener borgmestrene.

Frygter sammenbrud

- Hvis Danmark kan finansiere en ny Storstrømsbro med Femern penge, så er der en risiko for, at Tyskland også vil gøre krav på, at få finansieret en ny Femernsundbro af de samme midler. Og dermed kan et skrækscenarium blive udløst: Ingen fast forbindelse til Tyskland, skriver borgmester Henrik Holmer, Vordingborg, John Brædder, Guldborgssund og Stig Vestergård skriver åbent brev til folketingets trafikpolitikere.

Det fortæller P4 Sjælland.

Det er regeringens plan, at en ny Storstrømsbro skal forhandles på plads allerede dette efterår.