¨

Borgmester vil se succesen, før forsøget bliver udbredt

Borgmester Mikael Smed (S) vil se, hvad der kommer ud af forsøget, før han vil overveje at udbrede det til resten af kommunen.

På Fanefjord Centret på Møn får de ældre nu hjemmelavet mad. Men borgmesteren vil se forsøget an, før de tager stilling til, om det skal udbredes.

Frikadeller, der steger i smør på panden, er nu blevet hverdag på Fanefjord Centret på Møn.

For i et nyt forsøg i Vordingborg Kommune vil man nu lave mad fra bunden i køkkenet frem for at få leveret færdiglavet, vakuumpakket mad.

Formålet er at finde ud af, hvad det betyder for de ældres madglæde, at maden bliver lavet på plejehjemmet.

Hvis det er en succes, og der er noget øget livsglæde og sundhed, så vil vi gerne kigge på vores muligheder for at udbrede det

Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune

Og spørger man Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune, så vil man nu tage ved lære af erfaringerne fra Fanefjord Centret, inden de tager stilling til, om ordningen skal udbredes.

- Hvis det er en succes, og der er noget øget livsglæde og sundhed, så vil vi gerne kigge på vores muligheder for at udbrede det i resten af kommunen. Det må være en evalueringsproces, vi går ind i på et senere tidspunkt, når vi ligesom ved, hvad det er, vi får ud af det, siger Mikael Smed.

1,4 millioner afsat til forsøget

Der er afsat 1,4 millioner kroner over de næste to år til forsøget. Og det var der en grund til.

Læs også Plejehjem har skiftet vakuumpakket mad ud med hjemmelavet mad

- Dels var der en initiativgruppe på centret, som spurgte, om ikke kommunen ville engagere sig i arbejdet. Så kiggede vi lidt på erfaringerne og sagde, at det kunne godt være, vi skulle prøve i en forsøgsperiode og se, om det ville give noget øget livsglæde og sundere ældre borgere derude, siger Mikael Smed.

- Derfor gik vi ind i projektet. 

Lokalrådet håber, at forsøget vil blive udbredt.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får lov at køre til evig tid, og det her på sigt bliver udbredt til de andre lokalområder, hvor der er plejecentre, fastslår Jørn Svenstrup, formand for Vestmøns Lokalråd. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App