Borgmester om busbesparelser: Spar på Tølløsebanen i stedet for

Vordingborgs borgmester Michael Smed er utilfreds med besparelser på busruten mellem Vordingborg og Stege. Spar i stedet på Tølløsebanen, mener han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere busruter får kniven i spareforslag fra Region Sjælland. Blandt andet busruten mellem Stege og Vordingborg.

- Det er faktisk lidt et problem, at den indgår i mulighederne for de her besparelser, lyder det fra Vordingborgs borgmester Michael Smed (S).

Rigtig mange studerende og unge mennesker tager den for at komme videre i deres liv med studie og uddannelse.

quote Jeg synes, man skal kigge på de lokalbaner rundt omkring og vurdere, om det er det, vi skal blive ved med

Michael Smed (S), borgmester i Vordingborg

- Hvis vi gerne vil have vores unge mennesker uddanner sig, skal vi også prøve at understøtte deres muligheder for det, og der er den busrute, der går fra Stege til Vordingborg bare et must at have, siger borgmesteren.

Spar i stedet på tog

Han mener i stedet, man bør spare på Tølløsebanen. Hvis der ikke er mange passagerer med, er det billigere at drive buslinjer end at drive togskinner, mener han. 

- Tølløsebanen har jo før været diskuteret, hvor der kom et lille plaster på såret på 12 millioner fra regeringen, men de strækker ikke særlig langt i forhold til renoveringsarbejde - og hvis man vil elektrificere, så det er mere miljøvenligt, så er der nogle uoverstigelige omkostninger ved at drive de her jernbaner, siger Michael Smed.

- Så jeg synes, man skal kigge på de lokalbaner rundt omkring og vurdere, om det er det, vi skal blive ved med.

Unge mennesker kommer i knibe

Region Sjælland skal spare 20 millioner på kollektiv trafik de næste to år. Flere busruter er derfor i risiko for at blive nedlagt.

quote Hvis vi gerne vil have vores unge mennesker uddanner sig, skal vi også prøver at understøtte deres muligheder for det

Michael Smed (S), borgmester i Vordingborg

- Det er et problem, at regeringen bare med et snuptag fjerner nogle penge fra regionener. For de har jo finansieret en bus, der kører mellem Stege og Vordingborg, siger Michael Smed.

En af forslagene går på at nedlægge busruten 660 R mellem Vordingborg og Stege.

- Det er faktisk ikke den eneste buslinje, der betjener vores by, der er i sparekataloget. Der er også rute 760, der kører fra Maribo til Vordingborg som har mellem 40-50 unge mennesker til Vordingborg Uddannelsescenter. Dem vil man sætte i knibe, hvis man fjerner de her busforbindelser.