Borgmester: Livgarden får det godt i Vordingborg

Vordingborgs borgmester går til modangreb på borgmesteren i Allerød, der mener en flytning er at trampe på krigsveteraner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vordingborg er et godt sted at bo. Også hvis man arbejder i Livgarden.

Sådan lyder udmeldingen fra Vordingborgs borgmester Henrik Holmer (S) til Allerøds borgmester Erik Lund (K).

Brevet er sendt efter, at Erik Lund forleden kom Høvelte Kaserne til undsætning med en påstand om, at det at sende Livgarden til Vordingborg var at trampe på krigsveteraner fra krigen i Afghanistan.

Men borgmesteren i Allerød skal skrue ned for retorikken, mener Henrik Holmer.

- Det kommer selvfølgelig til at betyde noget for soldaterne og deres familier, hvis Livgarden flytter til Vordingborg. Det bliver en omvæltning i deres hverdag. Det har jeg forståelse for. Men mener du, at det er et større problem at skulle pendle fra hovedstadsområdet til Vordingborg, end den anden vej, spørger han Allerøds borgmester.

Han tilføjer, at hvis kasernen i Vordingborg lukkes vil endnu flere fra området omkring Vordingborg være tvunget til at tage turen den anden vej, end der allerede er i dag.

Samtidig fremhæver han kasernens betydning i byen.

- Hvis kasernen lukker, så mister vi én ud af seksten arbejdspladser fra den ene dag til den anden. Vordingborg Kaserne har ligget her i 99 år, men vores militære historie går helt tilbage til middelalderen – så det er hjerteblod og en vigtig del af vores identitet her i Vordingborg, siger han.