¨

Borgmester går ind i sag om kontanthjælp

Foto: TV ØST

Borgmester, Knud Larsen (Venstre), vil se nærmere på sagen om det par, der blev trukket i kontanthjælp efter at have fået udbetalt erstatning.

36.500 kroner i erstatning. Så meget fik May-Brith Jensen og hendes mand Jimmi Bach udbetalt efter deres hjem i Præstø var blevet udsat for et indbrud. Men erstatningen fik konsekvenser for parret. Vordingborg Kommune valgte nemlig at trække 16.500 kroner fra parrets kontanthjælp. Ifølge reglerne må parret nemlig ikke have en formue på over 20.000 kroner.

- Det er jo ikke fair, at når vi betaler til en indboforsikring, at vi ikke kan sikre vores hjem, og kommunen skal tage de penge fra os, sagde May-Brith Jensen, da sagen kom frem.

Vil vurdere om loven er blevet fortolket for stramt

På Christiansborg har sagen ifølge BT affødt reaktioner fra flere partier. Både Liberal Alliance, Socialdemokraterne og Enhedslisten kalder kommunens handling helt urimelig.

Og sagen vil nu også lande på Vordingborg borgmesters bord. Han fortæller til BT, at han mandag vil kigge nærmere på situationen og vurdere om loven i parrets tilfælde er blevet fortolket for stramt.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App