Borgmester: Beslutning om Livgarden bør revurderes

Vordingborgs borgmester Knud Larsen (V) vil bede forsvarsministeren om at genoverveje beslutningen om at beholde Livgarden i Høvelte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Livgarden skal være i Vordingborg. I hvert fald hvis det står til borgmester Knud Larsen (V). Oven på sidste uges nyhed om, at Vordingborg Kaserne mister 300 stillinger i stedet for de varslede 200, vil borgmesteren have forsvarsministeren til at revurdere beslutningen om at behole livgarden i Høvelte.

Det skriver Vordingborg Kaserne i en pressemeddelelse.

Renovering for 300 millioner kroner

Knud Larsen peger blandt andet på, at der ved forsvarsforliget i marts 2013 blev truffet beslutning om, at 5 tjenestesteder i Danmark skulle lukke, da Forsvaret skulle hente en årlig besparelse på 2,7 milliarder kroner i perioden 2013-2017.

Læs også: Borgmester kræver svar om kasernefyringer

Vordingborg kæmpede imod lukningen af Vordingborg Kaserne, og på et tidspunkt var det tanken, at Den Kongelige Livgarde skulle flyttes til Vordingborg Kaserne. Det blev dog besluttet, at Livgarden skulle forblive på Høvelte Kaserne, også selv om det senere er kommet frem, at Høvelte skal renoveres for over 300 millioner kroner, hvilket ifølge borgmesteren ikke fremgik af forligsteksten.

Mangel på respekt

Knud Larsen kalder det mangel på respekt for skatteydernes penge at holde fast i Høvelte som hjemsted for Livgarden, og han vil nu sammen med kommunens erhvervsudvalg vil nu kontakte forsvarsministeren og kredsen omkring forsvarsforliget i en officiel henvendelse, hvor der appelleres om, at forsvarsforliget overholdes, så Vordingborg Kaserne er sikret det antal stillinger, stedet er blevet stillet i udsigt.

Og så vil han anmode om, at beslutningen om at fastholde Høvelte som tjenestested for Den Kongelige Livgarde revurderes og omgøres til fordel for Vordingborg Kaserne.

Se video: Vordingborg Kaserne mister 200 stillinger