Borgere i opråb mod kommunen – kan ikke parkere foran deres huse

Efter kommunen har sat skilte op, er det blevet forbudt for en række borgere i Vordingborg at standse og parkere foran deres huse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har altid været tilladt for 74-årige Grete Jørgensen at standse og parkere foran sit hus på Riddergade i Vordingborg. Men, da hun hun skulle bruge sin bil mandag d. 13. januar, var det et lidt anderledes syn, der mødte hende. 

- Da jeg kom ud til min bil, sad der en bøde i foruden. Det samme gjorde der i min datters bil. Vi har altid måtte holde her, og pludselig er der skilte med standsning og parkering forbudt. Jeg blev både sur og vildt frustreret, siger Grete Jørgensen, som bor i Riddergade i Vordingborg.

quote Jeg er mildest talt rasende over det

Grete Jørgensen, borger i Riddergade, Vordingborg

De gamle byhuse har ikke indkørsel, og derfor må Grete Jørgensen nu parkere længere væk fra sit hus. Det er et problem, da hun er dårligt gående på grund af gigt.

- Det er irriterende og besværligt, især fordi jeg har en krykke i den ene hånd. Jeg kan slet ikke gå så langt, når jeg har indkøbsposer med mig. Jeg er mildest talt rasende over det.

Slut med at standse og parkere

Lise Thorsen fra Trafik, Park og Havne i Vordingborg Kommune erkender, at det er problematisk, at nogle borgere nu skal parkere langt fra deres hjem, men siger ligeledes, at det er præmissen ved at bo centralt.

- Det er en uheldig situation, at vi har nogle borgere, som skal parkere langt fra deres hjem, men sådan er det, når man vælger at bo så centralt i byen. Vi har opstillet skiltene med bedste intentioner, og for at betjene borgerne bedst muligt - ikke for at genere folk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er skiltene her på Riddergade, som nu er skyld i, at borgerne ikke længere kan standse og parkere foran deres huse. 
Det er skiltene her på Riddergade, som nu er skyld i, at borgerne ikke længere kan standse og parkere foran deres huse.  Foto: Frederikke Hobye - TV2 ØST

Trafikale hensyn

Riddergade er en stejl gade centralt i Vordingborg, hvor Grete Jørgensen og hendes nabo Ulla Olsen begge har boet i over 29 år. I årene har de ikke oplevet, at der er sket ulykker, hvor der har været parkerede biler involveret. Alligevel er der nu sat skilte med standsning og parkering forbudt.

quote Det er udelukkende for at forhindre ulykker, at der er blevet opsat skilte

Lise Thorsen, Trafik, Park og Havne i Vordingborg Kommune

- Der er sat skilte op på Riddergade, fordi nogle trafiksagkyndige har været ude og lave en samlet vurdering på trafiksikkerheden på gaden. De vurderede, at det ikke var forsvarligt at standse og parkere på Riddergade. Det er udelukkende for at forhindre ulykker, at der er blevet opsat skilte, siger Lise Thorsen, fra Trafik, Park og Havne i Vordingborg Kommune.

Frustrationen over de opsatte skilte på vejen fik naboerne til at skrive til Lise Thorsen fra Trafik, Park og Havne i Vordingborg Kommune og Mikael Smed (S), men de har indtil nu ikke reageret på deres henvendelse.

- Borgerne har selvfølgelig mulighed for at klage over deres bøde, og vi vil gerne i dialog med dem omkring skiltene, men vi har udelukkende opsat de skilte for at undgå farlige situationer, siger Lise Thorsen fra Trafik, Park og Havne i Vordingborg Kommune.