¨

Borger vil have skibakke i Præstø

Foto: TV ØST

Politikerne vil sætte gang i boligbyggeri på Antonihøjen ved Præstø. Men modstanden er stor, og nu kommer en af byens borgere med et alternativt forslag.

Det kan være svært at forestille sig en skibakke på Antonihøjen ved Præstø, men det er faktisk, hvad John Kreiner har i tankerne.

- Hvis man er en 5-6 år forventer man nok ikke Val d'Isère eller Kitzühel. Så er det her sikkert en glimrende fornøjelse, mener Præstøborgeren.

Skibakken er dog bare en lille del af John Kreiners idé. Han tænker blandt andet løberute, skaterbane og skultpurpark ind i landskabet, så det bliver et stort rekreativt område.

Men politikernes plan er at bygge boliger, og det har det været lige siden den daværende Præstø Kommune i sin tid købte området for over 12,5 millioner kroner.

Nu skal der gang i processen, og politkerne har derfor besluttet at udskrive en arkitektkonkurrence.

- Jeg føler en forpligtelse til at forvalte skatteborgernes penge på bedste vis. Området blev købt for en stor sum penge som byggegrund, og hensigten er at få nogle indtægter tilbage ved at bygge attraktive huse og dermed få ressourcestærke beboere til området, siger Thomas Christfort (K), som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vordingborg Kommune.

Thomas Christfort understreger, at planen ikke bare er at lave traditionelle parcelhuse. Byggeriet skal passe ind i omgivelserne.

Men et boligbyggeri vil ødelægge området, mener blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, ligesom over 700 borgere har protesteret i en underskriftsindsamling.

- Udvikling af en by behøver ikke altid betyde nybyggeri. Måske skal man prøve at tænke kreativt i stedet. Et rekreativt område med spændende aktiviteter kan også være med til at tiltrække folk, mener John Kreiner.

Der er dog politisk flertal for at sætte arkitektkonkurrencen i gang. Hvis det rigtige forslag kommer på bordet, kan byggeriet formentlig gå i gang i 2017.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App