¨

Bogbussen gearer ned

Færre besøgende i det rullende bibliotek i Vordingborg får Vordingborg Bibliotekerne til at nedlægge ruter og holdesteder. Foto: Vordingborg Bibliotekerne

Færre besøgende i det rullende bibliotek i Vordingborg får Vordingborg Bibliotekerne til at nedlægge ruter og holdesteder.

Den ældre, sølvfarvede bogbus i Vordingborg bliver mindre synlig rundt omkring i kommunen.

Fra den 8. august nedlægger Vordingborg Bibliotekerne nemlig ruter og holdesteder for kommunes bogbus. Det sker både som følge af en faldende benyttelse men skyldes også, at biblioteket har vælger at prioritere samarbejdet med og betjening af skoler og daginstitutioner.

- Det er en fuldstændig indlysende beslutning. Antallet af besøgende i bogbussen er så lavt, at der visse steder kun dukker en eller to personer op, siger bibliotekschef Erik Thorlund Jepsen.

Den reducerede kørsel giver i stedet bibliotekschefen mulighed for at prioritere ressourcerne på de stationære biblioteker i kommunen, hvor der ifølge ham er stigning i antallet af besøgende.

Det sker selvom, antallet af udlånte bøger er faldende.

Styrker bibliotekerne som fremtidens forsamlingshuse

Derfor vil Erik Thorlund Jepsen nu styrke bibliotekerne som fremtidens forsamlingshuse, hvor der skal være plads til undervisning og uformelle læringsaktiviteter.

Der er ifølge Danmarks Biblioteksforening ikke tale om nogen nedadgående tendens i bogbusbranchen, når det gælder Region Sjælland.

Formand Steen B. Andersen fortæller, at selvom de seks bogbusser i Region Sjælland kører færre timer i forhold til sidste år, så er der ikke dømt krise for bogbusserne i regionen.

Bogbussen i Vordingborg koster på nuværende tidspunkt omkring 2 millioner kroner, ud af et budget på cirka 17 millioner,  om året.

Reduceret bogbuskørsel

• Nedlæggelse af holdestederne i Valdemarsgade, Sømarke, Borre og Gl. Kalvehave
• Nogle holdesteder kun får besøg hver 14. dag (Hårbølle, Kalvehave ved tanken og Damme)
• Fredagsturen nedlægges, således at Mern, Ørslev, Stensved og Nyråd kun får besøg en gang om ugen

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App