Bilforhandler fra Næstved idømt fængselstraf

Der er nu faldet dom ved Retten i Næstved i sagen om Poul Nielsen Automobiler Næstved Aps. Direktør og medejer er idømt to år og seks måneders fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Direktør og medejer af det forhenværende Poul Nielsen Automobiler Næstved Aps, Michael Sjelle Nielsen, er dømt for at have snydt med tallene i forbindelse med salg af 94 luksusbiler.

Han er nu blevet idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 5,4 millioner kroner for grov afgiftsunddragelse på hele 10,8 millioner kroner.

- Umiddelbart lyder det helt efter bogen, så det er jo, som det skal være, siger anklager, Søren Martin Jensen til TV ØST.

Ifølge et domsresumé fra Retten i Næstved er Michael Sjelle Nielsen blevet fundet skyldig i at have unddraget statskassen for mindst 10,8 millioner kroner i perioden januar 2007 til juni 2012. 

Forhandlerens mindstepris

Michael Sjelle Nielsen fungerede som parallelimportør af bilerne og forklarede i retten, at han troede, at det var lovligt at indregistrere bilerne til forhandlerens mindstebeskatningspris. 

Men at han kunne tro, at det var godkendt af skattevæsenet, afviste retten. Ud fra fremlagte tilbud, ordrebekræftelser og mailkorrespondancer kunne man bevise, at Michael Sjelle Nielsen havde snydt bevidst. 

Samtidig havde lagde retten vægt på, at han i flere forhold havde videresolgt indbytningsbilerne med en betydelig bruttoavance.

Forklaring var utroværdig

Derudover var biler indregistreret som demonstrationsbiler, hvor retten fastslog, at Michael Sjelle Nielsen allerede inden indregistreringen af bilen som demonstrationsbil, havde indgået en endelig aftale med kunden om salg af bilen.

Michael Sjelle Nielsen var altså allerede på tidspunktet, han indregistrerede bilen, vidende om den reelle handelspris for bilen - og dermed var betingelserne for at indregistrere bilen som demonstrationsbil ikke til stede. 

Det vurderede retten, at Michael Sjelle Nielsen var bekendt med. Samtidig fandt retten hans forklaring om, at han var i god tro, utroværdig.

Retten lagde ved strafudmålingen vægt på størrelsen af det unddragne beløb og den systematiske og professionelle fremgangsmåde, som kun havde det formål at sløre de reelle handelspriser for SKAT.

Michael Sjelle Nielsen udbad sig betænkningstid.

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra forsvarer, men det har ikke været muligt. Michael Sjelle Nielsen har desuden ikke ønsket at udtale sig.

Præcisering: Firmaet Poul Nielsen Automobiler Næstved Aps, som Michael Sjelle Nielsen var direktør og medejer af, er i dag ikke aktivt længere. Det nye firma Poul Nielsen Automobiler har intet med sagen at gøre.