Bier på flugt nær skole

En lærer fra Vordingborgskolen fik torsdag travlt med at indfange bier, fordi to sværme havde slået sig ned i nogle træer nær skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En årvågen skolelærer fra Vordingborgskolen opdagede torsdag, at flere bisværme var ved at slå sig ned i nogle træer tæt ved skolen.

Bierne holder normalt til hos en nabo til skolen, som er fritidsbiavler. Men torsdag havde nogle af bierne altså besluttet sig for at forlade deres bo, for at finde sig et nyt hjem.

- Det er noget der sker, når der bliver pladsmangel i bistaden, og der er flere dronninger til stede. Så stikker den gamle dronning af med halvdelen af bisværmen for at finde et nyt sted at bo, forklarer Ivar Askøe, som er lærer på Vordingborgskolen.

Svært tilgængelige

Ivar Askøe har selv bier derhjemme, og han satte sig for at fjerne bierne, inden de fik sat sig for godt til rette i træerne.

Den ene bisværm sad på en gren 2-3 meter oppe i et træ. Det var derfor rimeligt nemt at ryste bierne ned fra grenen og indfange dem.

Den anden bisværm sad derimod 7-8 meter oppe helt inde ved træets stamme, og det besværliggjorde arbejdet.

- Det er noget, jeg har prøvet mange gange før, men jeg synes, jeg var lige lovligt langt oppe på stigen for at få fat i bierne, forklarer den ellers rutinerede biavler Ivar Askøe.

Stukket af bierne

Det gik dog heller ikke helt smertefrit for sig, for både Ivar Askøe og den tilstedeværende fotograf fik hver ét bistik.

- Det er hvad der sker, så længe det kun er et enkelt, så er det ikke noget at tale om, siger Ivar Askøe.

Skole vil måske beholde bierne

De indfangne bier bliver lige nu opbevaret i en kasse, som er beregnet til bier på skolens område.

Imens overvejer skolen, hvad der skal ske med bierne. Det kan ende med, at skolen selv vælger at beholde bierne, for skolen har nemlig planer om at indføre bier som et valgfag.

Arbejdet med at fjerne bierne fra træerne er dog ikke helt slut endnu. For fredag kan Ivar Askøe konstatere, at det ikke er lykkedes at få alle bierne ned fra det høje træ, hvilket nok skyldes, at dronningen fortsat sidder i træet. Derfor vil han gøre endnu et forsøg i løbet af dagen.