Betjent bryder loven: Offentliggør billede af indbrudstyv

Det er en af politiets egne betjente, der som kasserer for Vordingborg Idrætsforening har offentliggjort et billede fra klubbens overvågningskamera. Nu venter der ham en bødestraf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var med intentioner om at finde gerningsmændene hurtigst muligt, at kasserer Bent Jensen fra Vordingborg IF valgte at dele et billede fra klubbens overvågningskamera lørdag eftermiddag.

Kameraet havde nemlig fanget to tyve i færd med at ødelægge inventar i klublokalet og stjæle blandt andet en computer og en mobiltelefon. 

På det offentliggjorte billede, der er blevet lagt på klubbens hjemmeside, ses ansigtet på en af de to tyve, der brød ind.

Ulovligt at dele billedet uden tilladelse

Men med offentliggørelsen af billedet placerer Bent Jensen sig på den forkerte side af loven. Det er nemlig ulovligt at dele genkendelige billeder af gerningsmænd uden politiets tilladelse.

Og netop loven er noget Bent Jensen er vant til at have med at gøre -  han er nemlig selv politibetjent i Vordingborg.

Betjent: Lovgivningen skal laves om

Som kommentar til billedet skriver Bent Jensen på klubbens hjemmeside:

- Skulle nogen have en ide om, hvem de formastelige kunne være, så lad os det vide, så politiet kan få "brækket armen på de stoddere." 

Bent Jensen ønsker over for TV ØST ikke at kommentere på hans erhverv som betjent. Han fortæller, at han i det her regi først og fremmest er idrætsforeningsmand.

- Jeg kender ikke lovgivningen på området 100 %. Men hvis det her viser sig at være ulovligt, så synes jeg, at loven skal laves om, fortæller Bent Jensen til TV ØST.

Bøde på vej

Selvom Bent Jensen ikke selv kender lovgivningen, har de fuldt styr på den hos Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

- Det er en overtrædelse af persondataloven, og det vil politiet nu gå videre med. Det vil betyde bødestraf, fortæller politikommissær Arne B. Holdensen fra lokalpolitiet i Vordingborg. 

Det er et brud med loven, fordi idrætsforeningen ikke har sendt billederne til politiet og spurgt om tilladelse til at offentliggøre billederne, før de selv tog affære.

- Kriminalitetsforebyggende billeder som f.eks. overvågningsbilleder skal afleveres til politiet, så må vi vurdere, om det kan offentliggøres, forklarer Arne B. Holdensen.

Hos politiet er de ikke i tvivl om, at de ville have offentliggjort billederne, hvis de havde fået dem først. Men nu beder de formanden for idrætsforeningen om at fjerne dem øjeblikkeligt. Hvilke konsekvenser det får for Bent Jensen, vil de ikke kommentere på.