¨

Besøgende strømmer til sjælden vikingeudstilling

Fund fra vikingetiden udstilles på Danmarks Borgcenter

Danmarks Borgcenter i Vordingborg har fordoblet besøgstallet i påsken med udstillingen om Danmarks første storby, Hedeby.

Danskerne vil gerne vide noget om fortiden – og lige nu strømmer gæsterne til Danmarks Borgcenter i Vordingborg, hvor man for tiden udstiller en lang række fund fra vikingebyen Hedeby, der lå i det nuværende Nordtyskland. Byen regnes for Danmarks første storby, og spillede en stor rolle i for vikingetidens handel.

- Samlet har vi haft flere end dobbelt så mange besøgende på Danmarks Borgcenter hen over påsken i år end sidste år, siger en meget tilfreds afdelingsleder, Thomas Tram Pedersen i en pressemeddelelse fra museet.

Udstillingen har ikke før været i Danmark, men er blevet udlånt af det tyske Vikingemuseet Hedeby, der for tiden er undergår en større renovering og modernisering.

På udstillingen fortæller man om vikingernes handel og livet i byen – illustreret med de fund af både ting til hverdag, fest og krig, der er fundet på pladsen. En audioguide leder de besøgende rundt mellem fundene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App