Besøgende strømmer til sjælden vikingeudstilling

Danmarks Borgcenter i Vordingborg har fordoblet besøgstallet i påsken med udstillingen om Danmarks første storby, Hedeby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danskerne vil gerne vide noget om fortiden – og lige nu strømmer gæsterne til Danmarks Borgcenter i Vordingborg, hvor man for tiden udstiller en lang række fund fra vikingebyen Hedeby, der lå i det nuværende Nordtyskland. Byen regnes for Danmarks første storby, og spillede en stor rolle i for vikingetidens handel.

- Samlet har vi haft flere end dobbelt så mange besøgende på Danmarks Borgcenter hen over påsken i år end sidste år, siger en meget tilfreds afdelingsleder, Thomas Tram Pedersen i en pressemeddelelse fra museet.

Udstillingen har ikke før været i Danmark, men er blevet udlånt af det tyske Vikingemuseet Hedeby, der for tiden er undergår en større renovering og modernisering.

På udstillingen fortæller man om vikingernes handel og livet i byen – illustreret med de fund af både ting til hverdag, fest og krig, der er fundet på pladsen. En audioguide leder de besøgende rundt mellem fundene.