¨

Beredsskabsøvelse i Vordingborg

Politi, brandvæsen og ambulancefolk forberedte sig på et eventuelt terrorangreb mod Vordingborg Rådhus. Foto: TV ØST

Bymidten i Vordingborg lagde tirsdag jord til en storstilet øvelse, hvor det helt store beredskab blev trænet. Her skulle politi, brandvæsen og ambulancefolk forberede sig på et eventuelt terrorangreb mod det lokale rådhus.

Beredskabet i Vordingborg holdt tirsdag øvelse i at håndtere et terrorangreb.

Og selvom det ikke var alvor, så tog politiet det alvorligt. 

- Heldigvis er det her en fredelig hændelse, men skulle det blive alvorligt, så er det også vigtigt, at vi kan samarbejde professionelt i den sammenhæng, så det er det, vi øver i dag, fortæller Steen Nørskov politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Historien i dag udspillede sig om et terrorforsøg mod Rådhuset, hvor en mystisk pakke blev indleveret inden et topmøde. Gerningsmændene stikker efterfølgende af og kører galt med kemikalier, der strømmer ud af bilen. 

Derfor blev store del af vordingborg spærret af.

Og rådhuset blev evakueret og de ansatte måtte sætte deres arbejdsopgaver på Rådhuset i bero.

- Det er jo sådan som sådan noget er. Vi er lidt frustrerede, vi ville gerne ned og arbejde. Vi har jo masser, som vi skal gøre. Men nu må vi stå her og vente og adlyde ordrer, siger Kristine Hansen, der arbejder på rådhuset - dog med et smil på læben. For ligesom politiet kunne de ansatte også se vigtigheden i at træne beredskabet.

Udover Politi, Rigspoliti og brandvæsen var Beredskabsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og flere ekspertberedskaber til stede ved øvelsen. Bomberyddere ankom også til Rådhuset. Og hovedopgaven var altså at få alle aktørerne til at spille sammen.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App