¨

Beboere må for tredje gang kæmpe mod grusgrav

Foto: TV ØST

For tredje gang er der ansøgt om at få en grusgrav ved Vordingborg, og for tredje gang går beboerne i området til kamp for at forhindre, at det sker.

Endnu en gang må beboerne ved Stuby og Næs lidt udenfor Vordingborg trække i arbejdstøjet, hvis de vil forsøge at forhindre, at de får en grusgrav som nabo.

Sjællandske skriver, at der for tredje gang er søgt om at lov til at lave en grusgrav i området, men beboerne frygter, at den vil gøre deres huse usælgelige og skabe støj og, støv og tung trafik.

Nødt til at kæmpe igen

Det er Region Sjællands råstofplan, der giver mulighed for at grave grus i området. Fra 2004 til 2009 formåede beboerne at gøre indsigelser, så grusgravsplanerne blev droppet med opbakning fra både kommune og naturklagenævn, og nu må de så til kamp igen.

- Det værste er for mig princippet om, at man kan søge igen og igen - også efter at der er givet afslag, siger Susanne Lundby, der er en af beboerne i området.

- Vi prøvede sidst at få regionen til at fjerne området fra råstofplanen, men det lykkedes ikke. 'Gruset ligger der jo stadig', sagde de. Derfor tager vi kampen igen. Det er vi nødt til, siger Anna-Marie Sørensen, som har sommerhus i området.

Ansøgningen om en grusgrav drejer sig denne gang om 12 hektar mod de 27 hektar, der tidligere er søgt om. Ifølge planerne kan der over 10-15 år udvindes 60.000-70.000 kubikmeter grus, sand og sten fra området, hvorefter der skal anlægges en sø.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App