¨

Banerekord og drama i blæsende golfturnering på Møn

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Vinden vendte op og ned på weekendens golfturnering på Møn, hvor landets bedste spillere under 22 år dystede og skabte dramatik om pladserne på podierne.

Weekendens golfturnering for landets bedste spillere under 22 år blev en yderst spændende en af slagsen, for søndagens blæsevejr gjorde turneringen umulig at forudse. Det skriver Møn Golfklub i en pressemeddelelse.

Efter en solbeskinnet lørdag, hvor betingelserne for god golf var de bedst tænkelige for den store juniorranglisteturnering, Fanefjord Skovpavillon Møn Open, blev søndagens finalerunde en udfordring uden sidestykke for de unge golfspillere.

Den hårde vind drillede spillerne, der dystede i Møn Golfklub, da de søndag gik i gang med turneringens sidste 18 huller.

Det er ikke ualmindeligt, at der sker rokader i stillingen i en finalerunde, men så voldsomme rokader, som det blev set i weekenden på Møn, hører til sjældenhederne. I drengerækken kan man næsten tale om, at stilingen fik vendt bunden i vejret, før de sidste 18 huller var spillet.

Gik fra 21. plads til 1. pladsen

Således blev det tydeligt demonstreret af Møn Golfklubs egen Alexander Frances, der i løbet af finalerunden – med rundens eneste score under par – formåede at rykke fra en delt 21. plads til øverste trin på podiet.

Smørums Zacharias Agerbak, der efter fremragende spil og blandt andet en banerekord i de indledende runder, havde ført næsten suverænt før finalerunden, måtte pludselig se sig henvist til andenpladsen efter Møn-spilleren.

Det var dramatisk ude i den hårde blæst, der havde valgt søndagen til at fare hen over golfbanen på Møn. Sjældent er der stillet så store krav til spillernes teknik som i den finalerunde.

Piger i omspil

Pigerækken blev ikke mindre dramatisk, da sidste års vinder Louise Staalbo fra Korsør efter en suveræn føring i de to indledende runder fik en mildest talt ond runde i den mønske blæst. Med en katastrofal runde 11 slag over par, måtte hun invitere Stephanie Amalie Astrup fra Horsens ud i et omspil med 'sudden death' om pokalen.

Her blev det sidste års vinder Louise Staalbo, der på andet omspilshul trak det længste strå og blev vinder af pigerække i Fanefjord Skovpavillon Møn Open 2015.

Glad og næsten neutral formand

Trods blæsten var det en glad formand for Møn Golfklub, Lars Kleist, der kunne gøre weekenden op efter turneringen.

- Vejret har været med os såvel på den smilende måde som på den udfordrende med den vanskelige blæst i finalerunden, men det er jo netop det, der gør golf så spændende, siger Lars Kleist.

Banen stod perfekt, så det var alene spillet under de vejrmæssige vanskelige forhold, der gjorde udslaget. Og selv om jeg som formand for den arrangerende klub burde være neutral, så har jeg svært ved at skjule min glæde mig over, at det var klubbens egen Alexander Frances, der fik fingrene i den flotte vandrepokal.

- Jeg håber, at denne weekends flotte golf har givet nogle Mønboere lyst og nysgerrighed nok til at kigge forbi golfklubben, når vi på søndag har 'Golfens dag' – på skotsk – med blandt andet sækkepiber, whiskysmagning og is til børnene, siger Lars Kleist.

Vinderne i drengerækken blev:

På billedet: (Fra venstre) Morten Hansen, Gilleleje Golfklub – vinder Alexander Frances, Møn Golfklub - Stixten Stenmann Jensen, Hjortespring Golfklub - Zacharias Agerbak, Smørum Golfklub.

Vinderne i pigerækken blev:

På billedet: (Fra venstre) Amalie Astrup, Horsens Golfklub – vinder Lousie Staabo, Korsør Golflkub – Line Hansen, Gilleleje Golfklub.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App