¨

Babette klar til at vinde titlen som Danmarks bedste restaurant

Der er gang i køkkenet hos Restaurant Babette, som i aften får besøg af 32 anmeldere i finalen om at blive Danmarks bedste restaurant i 2017. Foto: TV ØST - Katja Gasiorowski

Restaurant Babette i Vordingborg er nomineret som Danmarks bedste restaurant. I aften skal de vise deres værd i slutrunden.

I 1998 blev Restaurant Babette i Vordingborg kåret som Danmarks bedste restaurant.

I aften – 19 år senere – får Babette endnu engang et besøg af Den danske Spiseguide, som har nomineret restauranten i konkurrencen om at være Danmarks bedste restaurant i 2017.

Restauranten er i slutrunden sammen med fem andre restauranter, og her til eftermiddag er forberedelserne i fuld gang.

- Vi forbereder os både fysisk og mentalt. For eksempel får vi blomsterdekorationer kreeret af en af Danmarks bedste blomsterdekoratører, dugene bliver strøget, når de bliver lagt på bordene, krystalglassene er pudset mindst 17 gange, vinduerne bliver vasket i eddikevand, og vi stiller ildfade op udenfor, siger Henrik Pedersen.

Sammen med sin kone Vivi Schou ejer Henrik Pedersen restauranten, som de åbnede for 27 år siden. De er begge født og opvokset i Vordingborg. 

Læs også DM-Guld til kokkelev fra Restaurant Babette

Kører den vanlige stil i aften

Klokken 18.30 ankommer aftenens 32 gæster.

18 af dem er almindelige betalende gæster, mens resten er dommere. 

Gennem året har dommerne anonymt besøgt de nominerede restauranter flere gange, og finalerundens præstation vil blive sammenholdt med de øvrige middage.

Derfor er planen for Babette at holde den vanlige stil i aften og vise, hvem de er hele året – og ikke kun på dagen, lyder det.

- Vi skal ikke lave så meget andet, end det vi plejer. Vi skal jo også vise, hvem vi er. Så vi skal ikke lave alt muligt, vi ikke er. Derfor har vi for eksempel heller ikke sat kaviar på menuen, for det bruger vi ikke meget af. Vi kan sagtens købe alle mulige dyre råvarer og give den én over nakken, men det er bare ikke dem, vi er, siger køkkenchef Patrick Godborg, der har været kok på Babette i 2,5 år, og som oprindeligt er fra Køge.

Læs også Christian skal kæmpe for Danmark ved verdensmesterskab for lærlinge

Alle i restauranten er kommet med inputs til aftenens menu, som vil bestå af ni reelle retter, fem snacks og tre petit fours.

Åbner for privat vinkælder

Ifølge planen bliver gæsterne allerede taget imod på parkeringspladsen med ’gamle og hæderkronede’ champagner, man ikke længere kan købe i butikkerne.

De dyre dråber kommer derimod fra ejerens private vinkælder.

- Når du kigger på årstallene, kan du se, at vinen stammer fra nogle år tilbage. Nu begynder vi at åbne dem – og vi håber, at vores gamle vinkælder er med til at åbne begejstringen hos anmelderne, fortæller Henrik Pedersen.

Læs også To kokke fra restaurant Babette på landsholdet

Vinen er derfor et område, restaurantens ejer tror og håber vil gøre forskellen og hive en endnu en sejr hjem.

Udover Babette er følgende restauranter nået til finalerunden:

Mielcke & Hurtigkal, Frederiksberg
Mortens Kro, Aalborg
Falsled Kro, Millinge
The Restaurant by Kroun, Skodsborg
Liefroy, Nyborg

Danmarks bedste restaurant kåres den 29. oktober. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App