¨

Asylcenter skaber debat

Foto: TV ØST

Planerne om at åbne et asylcenter i Præstø har skabt debat i byen.

Både på nettet og i Præstø raser debatten om, hvorvidt byen skal have et asylcenter. 200 personer har skrevet under på, at de ikke vil have et asylcenter til byen. Claus og Susanah Hunt bor i Præstø, og de siger nej til planerne om et asylcenter.

- Jeg synes, at det bliver noget, som bliver proppet ned over hovedet på en. Uden man har noget at skulle have sagt. Det virker mere som en god forretning i stedet for en hjælpende hånd, siger Susanah Hunt.

Kommunal beslutning

Det er Vordingborg Kommune, der har tilbudt udlændingestyrelsen at leje det tidligere plejehjem, Fjordgården, til at kunne indrette et asylcenter. En beslutning som bakkes op af Præstøs handels- og erhvervsforening.

-  Der kommer i hvert fald nogle flere borgere til byen. Og de skal jo også ud for at bruge nogle penge. Det er der ingen tvivl om. De har jo en mangel af noget, når de kommer her, og generelt til dagligdagen skal de jo også have noget mad. Det kan rent faktisk gå hen og blive et aktiv for os, siger Formand for Præstø handels- og erhvervsforening, Lisbet Hebo Kjærsgaard.

Mulighed for samarbejde

Den holdning bakkes op af Lokalrådet i Præstø, som øjner muligheder for samarbejde med asylcentret.

- Hvis vi kan få nogle overvejelser om, at fjordgaarden kan bruges måske til glæde for andre. Altså byens borgere. At vi kan få noget fællesaktivitet eller et eller andet derovre. Så kan vi godt se en fordel i det, siger Henny Jørgensen, Formand for Præstø Lokalråd.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår der kommer til at ligge et asylcenter i Præstø. 

02:24 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App