Asbest og skimmel: Vordingborg-skole skal renoveres for syv millioner kroner

De ansatte på Kastrup Skole i Vordingborg har over længere tid klaget over indeklimaet, og nu vil politikere finde syv millioner til renovering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er asbest i klasselokalerne, PCB i fugerne, fugt og skimmelsvamp i gulvene, dårlig ventilation og alt for dårlig akustik i rummene på Gåsetårnskolen afdeling Kastrup i Vordingborg.

Det viser en undersøgelse, som Arbejdsmiljøcentret har fået lavet i oktober sidste år, og derfor vil politikerne have skolen renoveret for syv millioner kroner.  

quote Jeg vurderer dette som en hastesag

Søren Kokholm, skolechef, Vordingborg Kommune

Ansatte på skolen har klaget over det fysiske arbejdsmiljø i deres Arbejdspladsvurdering (APV), og det var de klager, der sidste efterår førte til en arbejdsmiljøundersøgelse af skolen. Med rapporten i hånden har Udvalget for Børn, Unge og Familie nu besluttet, at skolen skal renoveres.

Rapporten konkluderer:

Pengene skal findes

Regningen for renoveringen anslås at løbe op i syv millioner kroner, som udvalget har bedt Økonomiudvalget om at finde.

- Vi har indstillet til, at pengene skal findes i kommunekassen - og jeg regner ikke med, at det bliver et problem, da det er for børnenes skyld, og vi vil derfor strække os langt, siger Nikolaj W. Reichel, formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie i Vordingborg Kommune. 

Selvom problemerne lader til at være temmelig omfattende, er der ikke registreret sygdomstilfælde, der er direkte relateret til asbest, skimmel eller PCB mm.

- Vi har ingen sager fra hverken medarbejdere eller elever omkring gener forårsaget af det her, oplyser skolechef i Vordingborg Kommune, Søren Kokholm.  

Det er en hastesag

Skolechefen har siddet på posten i to år, men har ikke kendt til problemerne, før rapporten fra Arbejdsmiljøcentret dukkede op. Men nu bliver der handlet på sagen.

- Vi har fået en redegørelse fra vores eget ejendomscenter angående sundhedsfaren for de ansatte og eleverne på skolen, og de har netop mailet mig i dag og forklaret, at der ikke er nogen risiko forbundet med at opholde sig på skolen, siger Søren Kokholm.  

- Hvis pengene bliver bevilget, går jeg i gang med at lave en plan for renovering med det samme. Jeg vurderer dette som en hastesag, siger han.