Ansatte på kaserne frygter lukning

Vordingborg kaserne er kommet i fare for at blive lukket. Det skaber usikkerhed hos flere af de ansatte. De frygter, at deres job rykker til jylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere har prøvet det før - at deres arbejdsplads er i hænderne på politikere på Christiansborg.

- Siden jeg kom herned i 1995, tror jeg faktisk Vordingborg har været i spil mere eller mindre hvert fjerde år, når der har været et nyt forlig, fortæller Lykke Halskov, som arbejder som indkøber på Vordingborg Kaserne.

Svært at flytte

Halvdelen af de 600 ansatte bor her i regionen og har stor tilknytning til området.

Christian Sidor bor på Falster og HAR prøvet at flytte til Varde kaserne, da Sjælsmark kaserne lukkede. Det har han ikke lyst til at gøre igen.

- Der er mange teltpæle, der skal rives op, og der ryger rigtig meget af ens personlighed ved at skulle flytte, fortæller han.

Vordingborg eller Høvelte

Debatten om, hvor politikerne vil finde de mange milliarder, de har tænkt sig at spare i forsvaret, har kørt længe, men det var først da forsvarschef Peter Bartram i går gav sin indstilling til politikerne, at en decideret lukning af kasernen i Vordingborg blev nævnt.

Ifølge TV2 News har Bartram sat navn på fire kaserner udenfor vores landsdel, som han vurderer kan lukkes. Derudover peger han på, at  kasernen i Vordingborg eller den i Høvelte i Nordsjælland også kan stå for skud.

Ubeslutsomme politikere

- Uvisheden, den er bare... Man skal vide, hvad der skal ske, og det skal man vide så hurtigt som muligt, og det har vi altså ikke kunne denne gang, siger Bent Ivø.

Det har trukket længere ud end det plejer?

- Meget længere. Så røg det tilbage til forsvaret og nu hos politikerne, ik? siger han.