Anklager: Vigtigt at signalere, at man ikke bare kan dele fotos på Facebook

Anklageren i blottersagen er tilfreds med dommen. Han mener, det er vigtigt at signalere, at borgere ikke må dele overvågningsfotos på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først blev hun frifundet. 

Men nu er Rikke Louise Andersen altså idømt en bødestraf for at overtræde persondatalovens paragraf 8, fordi hun delte et billede af en blotter på sin Facebook-profil. 

Derfor var anklageren fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Michael Boelsen, ganske tilfreds.

quote Vi valgte at rejse tiltalen igen, fordi det var vigtigt at sende et signal om, at man ikke blot kan dele overvågningsbilleder på Facebook

Michael Boolsen, anklager

- Jeg kan jo ikke sige andet, end når vi har rejst tiltale efter den bestemmelse, som der er dømt for, så må jeg også være tilfreds med, at der er en fældende dom, siger han til TV ØST.

Havde du regnet med det? 

- Det havde jeg jo forstået på den måde, at når vi rejser tiltale, så er det, fordi vi har en forventning om, at der sker en domsfældelse. 

En glidebane

Rikke Louise Andersen blev den 10. marts frifundet, efter anklagemyndigheden tiltalte hende efter den forkerte paragraf. 14 dage efter rejste de en ny tiltale mod hende - denne gang efter en anden paragraf i persondataloven. 

- Vi valgte at rejse tiltalen igen, fordi det var vigtigt at sende et signal om, at man ikke blot kan dele overvågningsbilleder på Facebook, siger Michael Boelsen.

- Hvis man starter en glidebane, hvor man siger, at det er helt i orden at dele de her billeder på Facebook, så er det svært for andre borgere at vide, man ikke må dele billeder på Facebook i en situation som den her. 

To forskellige sager

For Rikke Louise Andersen er det en principiel sag, da hendes bøde på 5.000 kroner er dobbelt så stor, som bøden blotteren fik. Derfor har hun nægtet at betale bøden helt fra begyndelsen.

quote Vi har at gøre med en sag med blotteri og en sag med overtrædelse af persondatalovgivningen. Det er to forskellige områder, og der er to forskellige praksisser på området

Michael Boolsen, anklager

- Der er tale om to forskellige sager. Vi har at gøre med en sag med blotteri og en sag med overtrædelse af persondatalovgivningen. Det er to forskellige områder, og der er to forskellige praksisser på området, siger Michael Boelsen. 

For nu er der sat et punktum i sagen. I hvert fald lige foreløbigt. 

- De kan vælge at anke, og hvis de anker, så har vi muligheden for at kontraanke, som det hedder, lyder det fra anklageren.