Anklage: Bagmænd fordelte 73 kilo narko videre til sælgere og tjente 600.000 kroner

To formodede bagmænd i organiseret narkohandel på Sydsjælland skal nu for retten. Handlerne foregik blandt andet på en parkeringplads i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store mængder hash, kokain og amfetamin blev fra begyndelsen af april og til slutningen af november sidste år solgt på gadeplan på Sydsjælland. 

quote Det er min vurdering, at de to mænd er formodede bagmænd i narkotikasalget

Skipper Pelle Falsled, anklager

Bagmændene bag den organiseret handel, som politiet mener har rod i rocker- og bandemiljøet, er to 25-årige mænd, der fordelte narkotikaen videre til en større gruppe sælgere og tjente i alt 600.00 kroner. 

Det mener anklagemyndigheden forud for retssagerne mod mændene, der begynder torsdag. 

Her skal den ene mand have sin sag for retten, der er fremmet som en tilståelsessag. Den anden mand nægter sig skyldig i anklagerne mod ham og skal derfor først for retten til august i en domsmandssag, der ventes at strække sig over flere retsdage.  

Parkeringsplads blev flittigt brugt 

Ifølge anklagemyndigheden overdrog mændene i de syv måneder cirka 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin til personer, der solgte narkotikaen videre til interesserede købere. 

Mændene blev anholdt 25. november i en stor aktion, hvor politiet slog til på Mislehøjvej i Jungshoved og ransagede et tidligere klubhus for den lokale idrætsforening, som nu i stedet fungerede som et hovedkontor i narkosagen. 

Her fandt politiet yderligere 14 kilo hash, cirka 310 gram amfetamin og 20 gram kokain, som ifølge anklagemyndigheden også skulle sælges videre. 

Hvad angår manden, der skal for retten til august, havde han hash på sig, da han den 20. november ulovligt kørte bil, og kokain på anholdelsessdagen på Næstved Politigård, som begge dele også skulle sælges videre.

Salget skete blandt andet fra en offentlig parkeringsplads i Vordingborg by under højlys dag. Handlerne dokumenterede TV2 ØST over en fire måneder lang periode.  

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Interesserede købere var der mange af, og flere af dem er efterfølgende blevet sigtet og har fået enten bødestraf eller en advarsel, oplyser politiet, der ikke vil sige, hvor mange købere det drejer sig om. 

- Det er min vurdering, at de to mænd er formodede bagmænd i narkotikasalget, fordi det er min opfattelse, at de har modtaget stoffet i de store mængder og har distribueret det videre til sælgere på gadeplan, siger anklager i sagerne, Skipper Pelle Falsled.

Han vil før retsmøderne ikke udtale sig om, hvilken straf han mener de formodede bagmænd skal have. Han vil heller ikke gå ind i, om mændene er medlem af en rocker- eller bandegruppe, og om narkohandlen er styret derfra. 

Han afviser dog ikke, at han vil gøre brug af tv-dokumentationen som bevismateriale i retssagen til august mod manden, der nægter sig skyldig.  

Sælger blev udsat for grov vold

Anklagemyndigheden vil også have mændene dømt for at have deltaget i grov vold og frihedsberøvelse af en person, der ikke havde betalt en narkotikagæld og derfor blev afpresset for 40.000 kroner i en såkaldt dummebøde. 

Ifølge anklagemyndigheden blev personen den 5. november om aftenen i en kælder i Vordingborg i timevis sparket og slået på kroppen og i hovedet med de bare næver, en totenschlæger og en boltsaks og fik derudover stød med en strømpistol. Derefter blev han kørt videre til en adresse i Øster Ulslev og tilbageholdt til næste morgen.   

Mændene skal også have opbevaret en salonriffel, flere slagvåben, 189 patroner, cirka 300 salgsposer, mobiltelefoner, digitalvægte og regnskabsbøger, som anklagemyndigheden vil have beslaglagt. 

Indtil nu har syv personer i sagen fået fængselsstraffe. 

Domme