¨

Anita Pedersens kamp er ikke slut: Vil have drømmeuddannelsen

05:12

Anita Pedersen håber på at kunne presse politikerne, så hun kan begynde på socialrådgiveruddannelsen.

I lørdags fik Anita Pedersen midlertidig opholdstilladelse, men det giver hende ikke lov til at tage en uddannelse. Nu vil hun presse politikerne.

Da Anita Pedersen i februar søgte ind på socialrådgiveruddannelsen i Nykøbing Falster, havde hun aldrig forestillet sig, at hun få dage efter ville få at vide, at hun på trods af sine 29 år i Danmark ikke havde dansk statsborgerskab.

Nu har hun fået midlertidig opholdstilladelse i foreløbigt to år, men her stopper Anita Pedersens kamp ikke. Hun kan ikke komme ind på sin drømmeuddannelse, så længe hun ikke har et statsborgerskab.

Det har været min drøm i flere år, og jeg føler, at det er det helt perfekte sted i mit liv at påbegynde uddannelsen

Anita Pedersen

- Det ville betyde alt for mig at komme ind på den uddannelse. Det har været min drøm i flere år, og jeg føler, at det er det helt perfekte sted i mit liv at påbegynde uddannelsen. Desværre er det ikke muligt, som det ser ud nu, siger Anita Pedersen til TV ØST.

Vil presse politikerne  

Det er Folketingets Indfødsretsudvalg, der i sager som Anita Pedersens, kan give dispensation til statsborgerskab. Dem forsøger hun nu at presse, så hendes sag bliver taget op.

- Jeg har kontakt med to politikere, der begge har støttet min sag i offentligheden. De lover at se på sagen. Hvis det bliver nødvendigt, må jeg sende et opråb til hver enkelt medlem af Indfødsretsudvalget, siger Anita Pedersen.

Hvis det bliver nødvendigt, må jeg sende et opråb til hver enkelt medlem af Indfødsretsudvalget

Anita Pedersen

Anita Pedersens sag skulle have været diskuteret på udvalgets møde i denne måned, men det blev udskudt. Nu må hun vente til den 27. april, hvor næste møde i Indfødsretsudvalget afholdes.

Enlig mor

Den midlertidige opholdstilladelse, som Anita Pedersen fik i fredags, betyder, at hun fortsat kan arbejde som social- og sundhedsassistent. Men som enlig mor er skiftende arbejdstider ikke at foretrække

- Min drøm er at få et job som socialrådgiver, hvor jeg ikke skal have nattevagter og arbejde i weekenden. Det ville få mit familieliv til at fungere langt bedre, end det er tilfældet i dag. Og som socialrådgiver ville jeg kunne gøre en stor forskel for andre mennesker, siger Anita Pedersen. 

Læs også Ny afgørelse: Anita får lov til at være i Danmark

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App