Alzheimerforeningen vil have bedre bemanding på plejehjem

Borgmester Knud Larsen bliver bør bruge regeringens ”værdighedsmilliard” på at ansætte mere personale på plejehjem i Vordingborg Kommune. Sådan lyder opfordringen fra Alzheimerforeningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er alt for lidt personale til stede på de danske plejehjem især om aftenen og i weekenden. Sådan lyder opråbet fra Alzheimerforeningen, som nu blandt andet opfordrer politikerne i Vordingborg Kommune til at prioritere bemandingen på de forskellige plejehjem.

Det kommer blandt andet i kølvandet på en rundspørge fra TV 2 Nyhederne, som fortalte at hver anden kommunen i 2016 vil få færre ansatte pr. plejehjemsbeboer end i 2015.

- På finansloven for 2016 er der afsat en milliard kroner ekstra til kommunernes indsats på ældreområdet. Pengene er dog betinget af, at byrådet inden 1. juli 2016 vedtager en værdighedspolitik for ældreområdet. Vi foreslår, at kommunerne bruger deres andel af ”værdighedsmilliarden” til at ansætte mere personale på plejehjemmene, siger Nis Peter Nissen, der er direktør i Alzheimerforeningen i en pressemeddelelse.

Ifølge foreningen frygter de, at manglende personale på plejehjemmene vil gøre det svært at passe ordentligt på de 60-80 procent af beboerne som kæmper med en svær demenssygdom.