Allan beholder sin terrasse - men kun lidt endnu

Allan Tjørnemark kan beholde sin terrasse på Bogø, men kun halvanden måned endnu, så skal den ellers funktionelle terrasse rives ned, siger Naturstyrelsen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nedrivningen af den ellers fine og funktionelle terrasse hos Birgit og Allan Tjørnemark er blevet udsat. Men kun i en kort periode. 1. september skulle terrassen have været væk, men Naturstyrelsen har forlænget fristen til 15. oktober, fordi den første dato var sat på baggrund af en fejl.

Birgit og Allan Tjørnemark haft terrassen på Bogø i syv år. Men Naturstyrelsen har dømt den ulovlig, da den ligger inden for strandbeskytteseslinjen. Ifølge planloven må der ikke bygges i et område på 300 meter fra kysterne. Terrassen i haven ligger omkring 200 meter fra vandet og dermed inden for strandbeskyttelseslinjen. Derfor skal den pilles ned. Det fortalte vi her på TV ØST i juli, men Allan Tjørnemark har stadig langt fra vænnet sig til tanken.

- Det er så horribelt tåbeligt, men jeg ved ikke, hvad jeg mere skal gøre. Terrassen generer ikke nogen som helst, men jeg har ikke tid og penge til at tage sagen til domstolen, så jeg er nødt til at give op. Det går mig for meget på. Jeg river den ned, fordi jeg er lovlydig og bliver truet med dagbøder og politianmeldelse, men jeg synes atdig, det er urimeligt, siger han.

Opdaget ved et tilfælde

Allan Tjørnemark byggede selv terrassen og vidste ikke, at der skulle en tilladelse fra Naturstyrelsen til. Det vidste han til gengæld, da han skulle bygge en lade på grunden. Ægteparret sendte derfor en ansøgning, som Naturstyrelsen godkendte.

Men på et luftfoto opdagede Naturstyrelsen terrassen, som de nu har dømt ulovlig.

- Laden har jeg lov til at bygge, fordi det er en landbrugsejendom. Jeg må altså godt bygge en mastodont, men jeg må ikke bygge en terrasse, siger Allan Tjørnemark.

V: Reglerne skal laves om

Marcus Knuth fra Venstre er medlem af landdistriktsudvalget i Folketinget. Han så den ulovlige terrasse i juli, hvor han havde følgende kommentar til sagen.

- Det er jo helt hen i vejret. En terrasse som den her, der er i harmoni med naturen, skal der selvfølgelig være mulighed for.

Regeringen vil nu arbejde på at lempe planloven.

- Det er på grund af eksempler som det her, at vi siger, selvfølgelig skal man kunne bygge en træterrasse, siger Marcus Knuth.

Allan Tjørnemark har lavet en hjemmeside, hvor han informerer om sagen. Du kan se den her.

Hvis du er i tvivl om, hvad du må bygge inden for strandbeskyttelseslinjen, kan du få hjælp på Naturstyrelsens hjemmeside.