Aktionærer må deles om 24 millioner kroner

De næsten 4.000 aktionærer i Vordingborg bank må deles om en pris på 24 millioner kroner for deres aktier i banken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver 24 millioner kroner til deling for de mange aktionærer i Vordingborg Bank, når banken fusioneres ind i Lollands Bank.

Det står klart, efter værdien af den nødlidende bank blev fastslået i forbindelse med fusionen med Lollands Bank.

Det meddeler de 2 bankers bestyrelsesformænd torsdag i en hele 116 sider lang fondsbørsmeddelelse.

I alt 3.900 aktionærer i Vordingborg Bank (der nominelt har investeret knap 20 millioner kroner i banken) får sammenlagt 24 millioner kroner for aktierne.

Vordingborg Bank lukkes

I praksis skal fusionen gennemføres ved, at Vordingborg Bank lukkes, og at alle aktiver overføres til Lollands Bank. Som modydelse modtager aktionærerne aktier 145 kroner per aktie. Da der er 165.000 kroner af dem i alt, giver det et beløb på 24 millioner kroner. I praksis får aktionærerne i Vordingborg Bank en sjettedel af den nye banks aktier.

Aftalen om fusionen slår fast, at banken fortsat skal have sit kerneområde i de 2 bankers nuværende forretningsområde. Men den slår også fast, at det er Lollands Bank, der er storebror i den nye bank.

Således kommer den nye bank modsat tidligere udmeldinger ikke til at hedde Vor Bank, men skal fortsætte under navnet Lollands Bank. Banken skal dog have Vordingborg Bank som et alternativt forretningsnavn i den kommende tid.

Banken vil få hjemsted i Lolland Kommune.

Ny bank ikke uden udfordringer

Selvom Vordingborg Bank med fusionen skulle komme i sikker havn, og Lollands Bank får et langt større forretningsområde, så er der dog fortsat udfordringer  for den nye bank.

Der forudses således fortsat store nedskrivninger på bankens aktiver i de kommende år, som en følge af skærpede regler for bankernes økonomi.

En stor skatte-bonus som en følge af de store nedskrivninger i Vordingborg Bank følger dog også med ind i ægteskabet, og ventes at kunne veksles til et større fradrag i løbet af de kommende år.

Det er Lollands Banks direktør Anders F. Møller, der skal lede den nye bank gennem fusionen. Den nuværende leder af bestyrelsen i Vordingborg Bank og konstitueret bankdirektør Morten Lynge Andersen vil blive indstillet som næstformand i Lollands Bank.

Du kan selv læse fondsbørsmeddelelsen her på Lolland Banks hjemmeside.