Afklaring om togtrafik på Masnedsundbroen onsdag

Først onsdag kan Banedanmark sige noget om, hvorvidt togene kan køre over Masnedsundbroen i påsken, efter at et skib søndag aften sejlede ind i broen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indtil onsdag forbliver det uvist, hvorvidt der kommer til at køre tog over Masnedsundbroen. Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra Banedanmark.

Sent søndag blev broen påsejlet og beskadiget af et fragtskib, og siden har Banedanmarks teknikere arbejdet på højtryk for at undersøge skadernes omfang. Broen er pt. lukket for togtrafik, men åben for biltrafik.

- Vores teknikere er og har været i fuld gang med at undersøge omfanget af skaderne på Masnedsundbroen efter nattens påsejling. Vi kan konstatere, at der ikke er omfattende skader på skinnerne. Derimod skal vi de kommende døgn have undersøgt toppen af den bropille, hvor et broleje er blevet beskadiget, før vi kan give en prognose for genåbningen af togtrafikken over broen, siger Klaus Frelling Andersen, sektionschef for broer i Banedanmark.

Brolejet skubbet

Ved kollisionen søndag aften er brolejet blevet skubbet til siden. Derfor starter Banedanmark mandag afhugning af beton i toppen af bropillen for at kunne vurdere, hvilke skader der er sket. Samtidig skal den øvrige del af brokonstruktionen undersøges.

Banedanmark vil onsdag over middag give en prognose for, hvornår der igen kan åbnes for togtrafik.

DSB har indsat togbusser mellem Nykøbing Falster og Vordingborg – læs mere om trafikken på www.dsb.dk.

Læs mere på Banedanmarks hjemmeside.

Sejlforbud til skibet

Ifølge Banedanmark var det det britiske fragtskib Karla C, der søndag aften drev ind i klapbroen over Masnedsund.

Den foreløbige konklusion fra Sydsjælland og Lolland-Falsters politi er, at skibet formentlig har fået motorproblemer, og derefter har strømmen taget skibet, som så er drevet ind i broen.

Skibet har fået sejlforbud og skal undersøges mandag.