Ældre rider på bølgen - Man oplever sig selv som meget yngre

Pensionister træner balance og styrke på Stand Up Paddleboards i Kalvehave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De er ikke ligefrem cool, unge sufertyper, men det stopper ikke et hold pensionister i Kalvehave på Sydsjælland.

Hver onsdag mødes de for at hoppe i bølgerne og øve sig i at stå på et surfbræt og padle sig frem med en åre. Sporten hedder Stand Up Paddling.

- Vi er ved at træne, så vi kan komme til at padle på de her paddleboards. Det tager jo lidt tid at øve sig i det, siger Kæth Carlsen fra Stensved.

Hun er 78 år og dermed den ældste på paddleboard-holdet.

quote Man oplever sig selv som meget yngre, når man er vægtløs og leger i vandet

Gitte Thillemann, instruktør

- Man kan godt mærke, at man bruger nogle muskler, og det er godt for balancen, siger hun.

Holdet er åbent for nye deltagere

Det er Skovbo Aktivitetscenter i Langebæk, der står bag Paddleboard-holdet, og instruktør Gitte Thillemann er imponeret over de ældre.

- Man oplever sig selv som meget yngre, når man er vægtløs og leger i vandet. Samtidig udvikler man sig og bliver gladere. Man kan jo høre, når de griner til hinanden, og det er simpelthen så skønt og godt gået, siger hun. 

Kæth Carlsen fra Stensved.
Kæth Carlsen fra Stensved.
Foto: Katja Højbjerg - TV ØST

Stand up paddleboard-holdet begynder hver træning med let opvarmning efterfulgt af en halv times løb eller gang. Herefter springer de ældre i bølgerne.

- Det er dejligt at komme ud og røre sig og blive afkølet. Det er fantastisk, og så er det jo sjovt med det bræt her, siger Bente Madsen fra Stensved.

Holdet er åbent for nye deltagere, og fordi vandaktivitet er blevet en stor succes, har Skovbo Aktivitetscenter besluttet at ride på bølgen og starte et snorkling-hold fra uge 29.