Ældre evakueret på grund af brand

Ældre beboere i en etageejendom i Vordingborg måtte torsdag eftermiddag evakueres fra deres bolig på grund af en brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en håndværker, der torsdag eftermiddag opdagede, at der var brand i en etageejendom på Askøvej, og det resulterede i, at beboerne måtte evakueres.

- Vi havde lidt problemer med at finde frem til branden, og derfor valgte jeg at evakuere beboerne. Håndværkeren havde allerede været rundt og banke de fleste ud, og de sidste var på vej ned ad trapperne, da vi nåede frem. Det var primært ældre mennesker, der var hjemme, og vi valgte at holde dem nede på gaden, til vi var færdige, fortæller beredskabsinspektør Per Harris fra Vordingborg Brandvæsen.

Røgen kom fra kælderen, men brandfolkene måtte klippe flere af låsene op til rummene dernede, før de fandt frem til ilden. Tingene i det rum, hvor branden opstod er beskadiget, mens der kun var ganske få ting i et rum ved siden, som også blev berørt af branden. Selve kældergangen er sodskadet, og der er vand på gulvet, som et skadeservicefirma er ved at få styr på.

Politiet undersøger stedet

Det er endnu usikkert, hvorvidt kælderrumet var aflåst, og politiet har derfor valgt at afspærre det.

- Det burde have været aflåst, men vi ved det ikke med sikkerhed, så vi vil gerne lige undersøge, om der har været nogen nede og fifle med noget. Det kan også vise sig, at branden er opstået af naturlige årsager, men det skal vi se nærmere på, lyder det fra vagtchefen ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.