Ægtepar forlod hektisk arbejdsliv og har nu kastet sig ud i et flydende drømmeprojekt

En anderledes sommerferie i år kan bruges på et par overnatninger i en hotelbåd. Bag ideen står et ægtepar, der har kastet alt ind i drømmeprojektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For halvandet år siden var Jette Nygaard Ditlefsen presset til det yderste. 

Hun arbejdede som lagerchef, havde konstant travlt og jagtede hele tiden resultater. Det var ikke sjovt, og hverdagen var tæt på at få hendes liv til at kæntre. 

- Der kom en knugende fornemmelse i maven, som de fleste sikkert vil betegne som stress. Det fyldte meget, og jeg blev ked af det, trivedes ikke og var usikker på mig selv, siger hun.

Hun står på en båd, der ligger til kaj på havnen i Kalvehave. Båden er ikke særlig stor, og den kan ikke sejle, for motoren er fjernet. Til gengæld er den nyrenoveret, oser af hygge og er klar til at modtage turister.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Parret har planer om at lave fem hotelbåde. 
Parret har planer om at lave fem hotelbåde.  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

For Jette Nygaard Ditlefsen  har sagt farvel til hendes travle fortid og har sammen med sin mand, Gert Larsen, startet virksomheden Bed and Boats, der udlejer kajakker, eldrevne joller og nu også hotelbåde på den sydsjællandske havn, som ægteparret fra Præstø også selv er flyttet til i en båd. 

Hotelbådene kombinerer det bedste fra sejlerlivet med luksus og bliver til efter en grundig renovering. 

- Det er sjovt at have taget et gammelt produkt, som bare ville være blevet smidt ud eller forgået, og så lave det om til, hvad vi synes, er et totalt fedt tiny house, der ligger og flyder på vandet, siger Gert Larsen.   

Springet har fået hende tilbage 

Jette Nygaard Ditlefsen er ikke i tvivl om, at springet over til titlen som hotelejer har fået hende tilbage på ret kurs. 

- Der er ingen tvivl om, at det at træde ud af hamsterhjulet har givet en værdi i dagligdagen, som man ikke rigtig kan måle på en skala, fordi det er helt specielt at give slip på jagten på noget mere, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Hotelbåden er indrettet med blandt andet køkken og solterasse. 
Hotelbåden er indrettet med blandt andet køkken og solterasse.  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Parret har planer om at bygge fem hotelbåde i alt og glæder sig til at dele oplevelsen med hotelgæsterne i fremtiden.

- Det her med at stå op om morgenen i en havn, lige rulle lynlåsen op, og så er du bare ude i det friske og det fri og have fornemmelsen af at være i naturen, siger Jette Nygaard med et smil.