Advokat om Mern-erstatning: Derfor skal Vordingborg betale erstatning til forulempede børn

Vordingborg Kommune mener ikke, at de har ansvar for den såkaldte Mern-sag. Det er den stævnende advokat dog dybt uenig i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går kunne vi fortælle, at et af de ni tidligere plejebørn i den såkaldte Mernsag har stævnet Vordingborg Kommune for at få erstatning for de oplevelser han havde som plejebarn i Mern mellem 2003 og 2009.

Vordingborg Kommunes Børne- og Kulturdirektør, Jakob Thune, fortalte i går til TV ØST, at ansvaret hverken ligger hos Vordingborg Kommune eller den tidligere Langebæk Kommune.

Det var derimod Højreby Kommune, som nu er en del af Lolland Kommune, der havde ansvaret for tilsynet med den pågældende dreng, lyder meldingen fra Vordingborg Kommune.

Vordingborg Kommune havde overblikket

Drengens advokat, Mads Krøger Pramming, er en del af vejen enig med Vordingborg Kommune.

Han medgiver, at det var den nuværende Lolland Kommune, der skulle føre tilsyn med drengen, som de havde anbragt hos plejeforældrene i Mern.

Men der stopper enigheden også.

De ni børn kom fra forskellige kommuner, og derfor mener Mads Krøger Pramming, at det samlede ansvar ligger hos Vordingborg Kommune.

- Der er en masse kommuner, der har svigtet, men Vordingborg Kommune har fået en række indberetninger gennem mange år. Derfor har Vordingborg Kommune som den eneste kommune haft det store billede, og det er dem, der havde ansvaret for, at familien var egnet som plejefamilie, siger han til TV ØST.

Kun et af ni børn

Advokaten har dog haft overvejelser om, hvorvidt stævningen i bund og grund burde ligge hos Lolland Kommune.

- Vi har selvfølgelig haft overvejelserne om, hvorvidt Lolland Kommune også skulle være en del af stævningen, men det har vi valgt ikke at gøre. Vordingborg Kommune har det samlede ansvar, lyder det.

I alt blev plejeforældrene dømt for mishandling og vanrøgt af ni børn, men der er en simpel årsag til, at det kun er den enes sag, der kører nu, lyder det fra Mads Krøger Pramming.

- Det er kun det ene barn, der har henvendt sig til Børns Vilkår, som kører de her sager, siger advokaten.


Nyhedsoverblik