¨

Advokat: De bør ikke trækkes i kontanthjælp

Foto: TV ØST

Forsikringspenge for almindeligt indbo kan ikke trækkes i kontanthjælpen, det mener Peter Frandsen, der er advokat.

Familien fra Ørslev, der havde sidste år i november havde indbrud, burde ikke trækkes i kontanthjælp. Det mener Peter Frandsen, der er advokat. Han vil nu føre parrets sag. Helt gratis.

Tidligere sager fra Ankestyrelsen viser også, at almindeligt indbo ikke er en formue, og derfor må man ikke trække det fra kontanthjælpen.

Vordingborg Kommune trækker May-Brith Jensen og hendes mand i kontanthjælp den 1. marts, fordi de kun må have en fælles formue på 20.000 kroner tilsammen, når de er på kontanthjælp. Sidste år i november havde parret indbrud i deres hus i Ørslev, og her vurderede forsikringsselskabet, at parret skulle have 36.520 kroner i erstatning for deres ejendele. Ifølge Vordingborg Kommune er det 16.520 kroner mere, end de må eje, når de er på kontanthjælp. Derfor har kommunen valgt at trække dem i kontanthjælp.

Det fik familien til at anke kommunes afgørelse i sidste uge.

Læs også: familie mister kontanthjælp efter indbrud.

”Tv er ikke almindeligt indbo”

Ifølge Vordingborg Kommune er en hund, fjernsyn og kontanter med mere ikke sædvanligt indbo – det vil sige nødvendige ejendele. Og hvis man ejer sådanne ting, kan det modregnes i kontanthjælpen.

Men den afgørelse er Peter Frandsen, der er advokat, uenig i.

- Jeg mener i det hele taget, at kommunens afgørelse er 100 procent forkert, siger han.

Han mener nemlig ikke, at Vordingborg Kommune har ret til at trække parret i kontanthjælp, når de har brugt deres erstatning på at generhverve smykker, tv og en hund. Det er nemlig almindeligt indbo, vurderer Peter Frandsen.

May-Brith Jensen har også svært ved at forstå kommunens afgørelse. Hun mener, at alle har ret til at eje et tv og have en opsparing i en sparegris.

- Det har vi alle ret til at have. Altså. Og fordi det er vores børns ting, vi har købt igen. Jeg synes jo ikke, at de skal straffes, fordi vi er på kontanthjælp, siger May-Brith Jensen.

04:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App