Adgang til stranden ved Møns Klint er lukket

Højvande ved Møns Klint har fået Naturstyrelsen til at afspærre de tre trapper, der fører fra toppen af klinten ned til vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du havde planlagt en vandretur på Møns Klint i weekenden, skal du måske overveje andre alternativer. Trapperne ned til stranden er nemlig lige nu spærret af på grund af højvande.

quote Vi foreslår dem i stedet at gå en tur oppe på klinten i skoven

Michael Jørgensen, Geocenter Møns Klint

Det oplyser Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

- Man kan færdes i skoven og langs med klinten oppe, men du kan ikke gå ned til vandet. Det er jo selvfølgelig en stor del af oplevelsen, det ved vi godt - Men sådan er det altså i dag, fortæller Ole Hald.

Det er Naturstyrelsen, der har besluttet, at alle tre trapper, der fører ned til stranden på klinten, skal være afspærret på grund af højvande.

- Naturstyrelsen har truffet den endelige beslutning, men vi er jo selvfølgelig med inde over, fordi vi kører rundt og laver de her covid-tilsyn. Vi kører jo blandt andet også ved Møns Klint, så derfor er det jo kun naturligt, at vi er med inde over, fortæller vagtchefen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alle tre trapper er spærret af både oppe og nede.
Alle tre trapper er spærret af både oppe og nede. Foto: Michael Jørgensen

Foreslår alternativer

Beslutningen om at spærre trapperne blev truffet i morges, så der er mange besøgende, der får sig en overraskende besked, når de når ud til klinten i dag.

- De er jo kørt hjemmefra i god tro om, at der var åbent. Men de tager det egentlig med godt humør, når vi fortæller dem, at det kan de altså ikke. Vi foreslår dem i stedet at gå en tur oppe på klinten i skoven. Vi foreslår også, at de kan tage sydpå nede ved Fyret og Klintholm havn, eller at de kan tage andre steder nordpå, hvor der ikke er så mange mennesker, fortæller Michael Jørgensen, vagthavende på Geocenter Møns Klint.  

Møns Klint er et overordentligt populært tilflugtssted i disse corona-tider, og derfor er både Naturstyrelsen og politiet opmærksomme på, at der ikke stimler for mange folk sammen på klinten.

Naturstyrelsen har derfor blandt andet opfordret til, at man søger andre steder hen i naturen. Siden sidste uge har trapperne også været ensrettet, så folk ikke krydser hinanden til og fra stranden.

Så længe der er højvande, er der dog ikke fare for menneskemylder på trapperne.

- Der vil være spærret af resten af dagen og muligvis også i morgen og de kommende dage. Så længe at situationen er, at der er højvande dernede, så fortsætter man. Men det er noget, man tager stilling til fra dag til dag, siger Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.