88 meter lang coaster er trukket fri af bunden: Dykkere skal nu undersøge skroget

Den store coaster Rix Partner, der tidligt i morges gik på grund ved Vordingborg, er fri igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coasteren Rix Partner, der natten til tirsdag gik på grund vest for Masnedsundbroen ved Vordingborg, er kommet fri.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter til TV ØST.

- Han (coasteren red.) er til kaj nu. Han kom af grunden ved 13-tiden og ligger ved kaj ved Vordingborg nu, siger Klaus Thing Rasmussen, vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter.

Den 88 meter lange coaster kom selv fri fra grundstødningen.

- Han kom fri af egen kraft. Om han har spillet sig ud eller bare er drevet af, det ved jeg ikke. Men han er i hvert fald kommet fri af egen kraft, siger Klaus Thing Rasmussen. 

Dykkere sendt til bunds

Coasterens skrog skal nu undersøges for skader. 

- Han skal lige undersøges engang, og så bliver han formentlig frigivet ret hurtigt. Der er ingen indikationer af, at der har været hul på skibet - eller i øvrigt om andre skader, siger Klaus Thing Rasmussen.

- Det er procedure, når de har været på grund, så får vi lige kigget skibet efter, for at sikre, at skroget det er tæt, og der ikke er huller, som ikke skal være der, siger Klaus Thing Rasmussen.

Undersøgelsen foregår ved, at dykkere skal ned og se på skroget, og hvis det ser ud, som det skal, så kan skibet sejle videre.

- Det er en dykkerundersøgelse, hvor de er nede og kigge, om der er noget, og kan pejle tankene, hvor de kigger om tankene er tætte. Hvis dykkerundersøgelserne siger, det er tæt, så kan det blive frigivet til videre sejlads, siger Klaus Thing Rasmussen.

Coasteren kom fra Avedøre og var på vej ind til Vordingborg Havn for at laste. Skibet var tomt, da det stødte på grund ved en 3-tiden tirsdag morgen. 

- Det er formentlig strøm og vind, der har taget ham. Så snart du sejler langsomt, så har du ikke særlig meget styrefart på sådan et stort skib, og han sejlede under 2 knob, da han røg på. Så hvis man ikke er meget opmærksom på vind og strøm, så kan det godt smutte, og det skete så her, siger Klaus Thing Rasmussen.